Уличната мода зае достойно място сред големите марки – какво ще носим този сезон

Streetwear модата е младежки ежедневен стил на обличане, вдъхновен от културата на скейтбордисти от Калифорния и хипстърите от Ню Йорк. Възниква през 80-те години на миналия век и оттогава се превърща в един от най-отличителните и емблематични жанрове на облеклото.

Избор на анцузи найк
анцузи nike

Днес терминът Streetwear мода не показва само начин на обличане на субкултура, а значима модна тенденция, завладяла всички дизайнери. Те буквално се надпреварват да създават дизайни за този стил.

Още от самото си създаване този стил на обличане се превърща в голямо градско младежко движение, което разтърсва модната сцена. С право може да се нарече Култура на модерните градски младежи. Той обхваща мечтите и стремежите на градската млади хора и изразява тяхното отношение спрямо наложените модни стандарти – те се бунтуват срещу строгите модни правила, срещу „подходящото“ облекло за определени случаи и изразяват себе си по свой начин.

Прави впечатление, че тези млади хора са любители на уличните спортове, модените танци, алтернативната музика, алтернативната мода и т.н.

Този достъпен моден стил позволява на младежите да покажат своята индивидуалност, докато са част от тълпата и да правят всичко това, докато им е много удобно.

Малко от историята – модата на улицата

Трябва да търсим корените на „уличната мода“ сред скейтбордистите през 80-те. Първоначално модели са правени любителски, от хора, каращи скейт или сърф. Само няколко години по-късно големите модни компании като Найк решават да инвестират наученото от света на спорта в създаването на „улична мода“. Така уличната мода се настанява трайно на щандовете на големите марки.

Функционалност, комфорт, отличителен стил

Ако трябва да обобщим трите основни качества на „уличната мода“, това са функционалност, комфорт, отличителен стил. Неслучайно същите епитети можем да приложим и към спортните облекла – в крайна сметка и уличната мода произлиза от желанието за свободно движение и добър външен вид – онова, което и спортистите търсят в своите екипи.

Уличното облекло непрекъснато се развива и следователно е трудно да се определят точни тенденции в тази мода. Тези, които възприемат този стил, са големи индивидуалисти, но спортните гиганти като Найк успяват да задоволят чрез новите си модели и най-капризния вкус.

Красотата Е удобство

Всеки, който носи маратонки Найк например, ще се съгласи, че може да ти е и удобно, и да изглеждаш добре едновременно.

Спортният гигант е приготвил стилни модели с незабравимия си почерк. В златисто или цветно, емблематичното лого ще „грее“ и на новите модели обувки Найк.

Зимните модели на компанията са кожени, в лесно за съчетаване черно или бяло. По-спортните модели комбинират най-съвременните материи както за подметката, така и за горната част на обувки nike.

Анцузи Найк
Уличната мода зае достойно място сред големите марки – какво ще носим този сезон

Винаги готови за приключения

Когато става дума за улична мода, за Найк, за т.нар „street wear”, основната характеристика е удобството, което се отнася не само за обувките, но и за анцузите Найк.

Няма нищо по-освобождаващо от това да си облечен стилно, но и удобно и да казваш „да“ на всяко интересно предложение за пътешесвие, разходка, лека тренировка или приятелски мач.

И тази година моделите анцузи nike няма да изневерят на своята същност и да предлагат модели, които прилягат като втора кожа на мъжката физика и са изработени от най-модерните платове.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here