Уреди за палачинки

Уред за палачинки

Любимата закуска на малки и големи – палачинките, вече отдавна е не е толкова трудоемка и досадна задача за домакините, както беше преди. Преди време си говорихме за тайните при приготвянето на палачинки, но днес ще обърнем внимание на нещо също толкова важно за тази вкусна закуска – а именно уредите за палачинки.

Евтини уреди за палачинки

Когато стане дума за палачинки, повечето дами не приемат радушно идеята, най-вече заради времето, което трябва да отделят.

Всички знаем, че самото забъркване на сместа става бързо и не е особен проблем, но от там насетне се започва голямото бавене. Постоянното разливане на сместа с черпака, чакането и залепването по тигана със сигурност могат да изчерпат търпението дори на най-спокойния готвач, какво остава за някоя дама, чиито деца тръпнат в очакване на любимите си лакомства.

Евтини уреди за палачинкиС напредването на технологиите се развиват и кухненските уреди, спестяващи време и усилия на домакините.

А какво по-хубаво от това – правенето на палачинки да се превърне в едно бързо и лесно занимание?

Благодарение на специалните уреди за палачинки ще можете значително по-бързо да се справяте с тяхното приготвяне и освен това няма да се налага да почиствате цялата кухня от разлята смес. Ще разгледаме няколко вида от тези кухненски пособия, които всяка домакиня би искала да има под ръка в дома си.

Уред за палачинки Делимано

Делимано (Delimano) е фирма, заминаваща се от доста време с продукцията на разнообразни кухненски уреди. Тяхното предложение за лесно приготвени палачинки е Делимано Ютайл (Delimano Utile). Този уред на практика представлява тиган под формата на плоча. След като се нагорещи повърхността му е нужно просто да я потопите в сместа, задържате го така за няколко секунди и после го връщате в нормално положение.

Уред за палачинки ДелиманоУредът е така създаден, че плочата да поема достатъчно количество от сместа и бързо да я стяга. Точно това качество на този различен тиган ще ви спести разливането на сместа с черпак и евентуалното замърсяване. След като прецените, че палачинката е готова, просто я обръщате.

Уредът е с незалепващо покритие, което още повече го прави лесен и приятен за ползване. Още едно предимство, което може да добавим към списъка с добри качества на Делимано Ютайл, е това че не се изисква почти никаква мазнина, за да може палачинките ви да станат не само тънки и вкусни, но и здравословни. Дръжката на практичния уред е топло изолираща и няма опасност да се изгорите по време на готвенето. Освен всичко това, тиганът е изключително лесен за почистване, тъй като не задържа мазнина. В комплекта е включен и съд за палачинковото тесто с точните размери на самия тиган. Ако сте запалени по кулинарията, но все пак търсите практичност, няма как да не ви се прииска да го имате.

Друг вариант, с който правенето на палачинки също ще се превърне в  удоволствие, са котлоните с вградена плоча (например този). Предимството на този тип уреди е най-вече в размера на плочата – диаметър поне 30см, докато при тигана на Делимано, плочата е с 10см по-малка. Широката плоча ви дава възможност за майсторско и почти професионално изготвяне на вкусния десерт, като също е с незалепващо покритие. Някои от тях се предлагат и с дървена пръчка, с която лесно да разстелите и оформите тестото. Повечето такива котлони са с няколко степени на мощността и също се почистват лесно. Палачинките стават почти мигновено, а ако сте привърженици на малките, т.н. „американски палачинки”, спокойно можете да приготвяте няколко от тях наведнъж.

Още едно интересно и достъпно решение са уредите за палачинки с дозатор и бъркалка. Те са във формата на кана, като отгоре имат капак. Можете да забъркате сместа директно в каната, без излишно да цапате още съдове. Следващата стъпка е просто да натиснете копчето на дръжката и от долния отвор на каната ще се излее необходимото количество тесто в тигана. С този уред ще забравите за бъркотията и освен това няма да хабите електричество. Доста е практичен и заради факта, че може да се използва за още куп други кулинарни изкушения, като мъфини и най-различни сосове. Разглобява се лесно и се почиства бързо, освен това се предлага на доста по-ниска цена, в сравнение с изброените по-горе уреди.

С помощта на тези няколко предложения със сигурност ще превърнете правенето на палачинки в едно наистина леко, дори забавно занимание. А за да сте сигурни, че ще закупите качествен уред за палачинки на добра цена, може да проверите актуалните предложения на Palachinki.com.

Но това далеч не е най-важното. Благодарение на тях, вие ще си спестите време, което да дарите на любимите си хора, вместо да го губите за нещо, което иначе може да свършите толкова бързо и лесно.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here