Три начина да вържем вратовръзката си (видео)

Как се връзва вратовръзка?

За мнозина връзването на вратовръзка е лесно като връзването на обувки. Други обаче срещат сериозни затруднения, включително Ричард Гиър в „Хубава жена“.

За него и за вас, предлагаме три начина да вържете вратовръзката си, подкрепени с инструкции стъпка по стъпка и видеоклипове.

Три лесни възела за вратовръзка

Подбрали сме стилни, красиви и лесни начини за връзване на възел на врътовръзка, с които няма да се чуствате неподготвени за следващата официална вечеря.

Възел “Four in hand”

Това е най-често срещаният и лесен възел и е удачен за почти всякакви ситуации. Подходящ е за мъже с къс врат.

Застанете пред огледалото, така че широкият край на вратовръзката да ви се пада отдясно (като се гледате в огледалото), а другият край – вляво. Кръстосайте ги, като прокарате широкия край отгоре и се уверите, че е на около 30 см от ръба. Преместете широкия край под тесния в посока отляво надясно и го прокарайте през примката, оформила се около врата ви. След това, придържайки внимателно с показалеца, прекарайте широкия край на вратовръзката през предната част на възела. Махнете пръста си и затегнете възела, като го придвижвате към врата, докато не стигнете до центъра на яката. Ето и как изглеждат нещата нагледно:

Възел „Уиндзор“

Този възел е по-симетричен от обикновения възел и е по-подходящ за бизнес или политически срещи. Въпреки това не отива на ризи с тясна яка и на вратовръзки от тежки материи.

Застанете пред огледалото, като широкият край на вратовръзката ви се пада отдясно. Кръстосайте двата края, така че широкият да е над тесния, като останат да висят около 30 см. Прокарайте широкия край през примката около врата в посока нагоре и после отново надолу. Поставете този край под тесния в посока надясно и след това отново прокарайте през оформилия се възел, така че да се върне обратно. След това направете мост отдясно наляво и през създалата се предна част на възела промушете широкия край на вратовръзката в посока отгоре надолу. Затегнете с две ръце.

Възел „Прат“

Възелът Прат или Шелби (от имената на тези, за които се смята, че първи са ги използвали по телевизията – Джери Прат и Дон Шелби) е по-голям от обикновения възел и е подходящ за повечето ризи и обстоятелства.

Сложете вратовръзката наопаки около врата ви, а широкият й край да ви се пада отдясно, като се гледате в огледалото. Кръстосайте двата края, така че тесният да застане над широкия, а него прехвърлете над възела и прокарайте през образувалата се около врата ви примка, така че да застане отляво. След това оформете предната част на възела и прокарайте широкия край през примката нагоре, а след това през възела в посока надолу. Затегнете бавно и внимателно.

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here