Опасностите, които дебнат зад високите токчета

573
Проблеми от носенето на високи токчета

Обичате ли високите токчета? А знаете ли какви проблеми можете да си докарате от прекомерното носене на обувки с висок ток?

Мисля, че всички знаем отговорите на тези въпроси. Няма жена, която да не се харесва как изглежда обута в обувки с висок ток, но болката в краката, която изпитва когато ги носи продължително време е най-малкото, което може да ѝ се случи ако прекалява с носенето им.

Учени от университета в Бостън, Масачузетс в продължение на 8 години изследвали повече от 3300 души. Те стигнали до заключението, че носенето на високи токчета води не само до силни болки в петите и ставите, но и трайно ги уврежда.

Тези болезнени симптоми били сред най-честата причина, поради която се търси и помощ на физиотерапевт. За жените над 65 години, които носили обувки с висок ток продължително време, симптомите били най-характерни.

Въпреки това почти 64% от жените продължават редовно да носят обувки, сандали и ботуши с токчета не по-ниски от 10 см, казват ортопедите и съветват: Добрите обувки имат специални подметки и други особености, които смекчават ударите от допира на краката със земята и така предпазват краката от умора и напрежение. При ходене петите и глезените поемат върху себе си цялата тежест. Затова удобните обувки с нисък или без ток са основна предпоставка за намаляване на риска от трайни увреждания в краката в напреднала възраст”.

Ако всичко това ви се струва поредното проучване, което е направено защото учените си нямат работа ви предлагам да си спомните за случая на младата майка Виктория Бекъм. По време на седмицата на модата в Ню Йорк и бе забранено да носи високи токчета, след като получи проблеми след раждането на малката Харпър Севън.

Със здравето шега не бива! Затова мили дами внимавайте и носете красивите си обувки само за специални поводи, ако не искате след време да имате ежедневни срещи с ортопеда си.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here