Volkswagen Golf отново ще се превърне в кабриолет

Преди около 30 години Golf започна славната си история с мек покрив и днес компанията е готова да ни препрати към това време с представянето на изцяло обновения кабриолет на изложението в Женева. На 1 март автомобилната компания „Volkswagen“ ще разкрие пред верните си фенове всички детайли около новата версия на модела.

Базиран на Golf Mk6 GTI, новият 4-местен автомобил е с модернизирана конструкция на мекия покрив, който е изцяло автоматичен и може да бъде опериран дори в движение при максимална скорост от 30км/ч., като за отварянето му са необходими само 9.5 секунди, научихме от „Volkswagen“. С някои технически детайли, взети от Eos, новият кабриолет застава в продуктовата гама под Eos и ще се присъедини към кабрио версията на Beetle през 2012г.

За да гарантира удоволствието от шофирането, „Volkswagen“ подсилват страничните прагове и вратите, а дизайнът отличава новият Golf с елегантни линии, нова задна част и силно наклонена рамка на предното стъкло. Модерната визия е допълнена и от задължителните за стандартното оборудване на съвременните автомобили LED-светлини, като само опционалните Bi-Xenon светлини могат да създадат по-особена динамика. А за безопасността се грижат предни и странични въздушни възглавници и такива за коленете на водача, както и електронната стабилизираща програма (ESP).

Клиентите ще имат възможност да изберат от шестте турбо двигателя с директно впръскване на гориво, които компанията е предвидила за кабриолета. Четири бензинови агрегата с обхват на мощността от 105к.с. до 210к.с. Феновете на дизела ще могат да заложат на 1.6-литров агрегат с мощност от 105к.с. с разход само 4.4 л/100 км (СО2: 117 г/км). Опция също така ще бъде и автоматичната трансмисия и двата съединителя DSG, като някои от двигателите се предлагат с технологията BlueMotion.

Кабриолетът с две врати ще бъде пуснат в продажба през лятото, като цените ще започват от около £20 000.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here