Уморихте се да губите ключовете си? Време е да последвате тези съвети

Деноноюен ключар

Загубата на ключове е едно от онези неща, от които всички се страхуваме. Една такава случка крие риск от невъзможността да влезем в дома или колата си, както и ключовете ни да попаднат в недоброжелателни ръце. Добрата новина е, че можем да се предпазим от това с лесен процес от 3 стъпки, независимо колко разсеяни можем да бъдем.

Стъпка 1 – Създаване на система на ред в дома

Превенцията е ключова! И за неща, които губите много често, отговорът е лесен. И той е да имаме определено място за ключовете си в дома си.

Това място трябва да бъде:

• Близо до входната врата, така че да е с лесен достъп;
• Видимо за всички, които да ги използват;
• Да не се виждат от прозорците или от входната врата, така че не е изкушение опасните лица;
• Най-удачен избор е стъклена купа, която да поставим пред входната врата.

Оставянето на ключовете в коридора е идеалното място в къщата ни. Когато се прибираме, те са в ръцете ни и е лесно просто да ги оставим на отреденото за целта място, а когато излизаме, са ни винаги подръка.

Започвайки с този навик, в значителна степен ще предотвратите забравянето на ключовете от дома си. Но какво се случва, когато го напуснете?

Стъпка 2 – Определете място и за времето, в което сте навън

Често се случва, на жените с големи чанти, човек да не може да намери ключовете си. Измислете едно конкретно място за тях – джоб от якето, най-малката преграда на дамската чанта или друго, като ги оставяте винаги, абсолютно винаги там. По този начин ще усетите на мига, ако някога се опитате да приберете ключовете си на друго място и веднага ще се коригирате. Ако пък сте ги изпуснали, така ще усетите липсата им много по-бързо и ще разполагате с повече време за реакция.

И още! Уверете се, че ключовете ви никога не се виждат от никого, тъй като не искате те да бъдат откраднати. Затова мястото, макар и лесно за достъп, трябва да бъде максимално дискретно.

Стъпка 3 – Все пак бъдете подготвени за загубата

Колкото и да се опитвате да предотвратите загубата на ключовете си, струва си да имате план, ако се случи най-лошото. Можете да оставите дубликат, но само при проверен през годините приятел, който многократно е заслужил вашето доверие и няма да ви предаде, както и да имате подръка добра фирма за ключарски услуги, на която можете да разчитате денонощно за бърза и качествена работа.

Технологиите се развиват с всеки изминал ден и вече дори има приложения, които ви помагат да потърсите ключовете си. Просто потърсете, инсталирайте в телефона си безплатно и настройвате за конкретните цели.

И сега, в обобщение, ако можете да създадете определено място за ключовете си у дома и да ги съхранявате в безопасност и достъпно, когато сте навън, тогава е много малко вероятно да загубите отново ключовете си. Но ако все пак го направите, подгответе се за най-лошото сега, за да сте сигурни, че сте в безопасност и се грижите за себе си и своето имущество максимално добре!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here