Грижи за косата през зимата

Поддръжка на косата през зимата

Зимата е най-коварният сезон за косата ни. През студените дни тя е изправена в жестока битка с природните стихии. Затова събрах няколко съвета за грижа за косата през зимата.

Вие обичате косата си? Искате тя да е здрава и красива и през зимата?

Тогава прочетете надолу.

Не само студеният и сух въздух и суровите ветрове са виновни за проблемите на косата ни, но и топлината, която излъчва печката, радиатора или климатика в офиса и след като се приберем у дома.

Основните и най-често срещани проблеми, за които намерих решение са изтощени краища, чупливост, сух скалп, сплескана коса и наелектризирана коса.

Изтощени краища

Този проблем не се среща само през зимата, а през цялата година, тъй като косъма се износва и къса. През сковаващите зимни дни сухият въздух и постоянната употреба на сешоар, маша и преса правят косата ни по-чуплива и податлива на късане. Ако все пак сте любители на моделирането на косата, поне изберете качествена преса, която ще предпази косъма от отслабване.

За да се избегне цъфтежа подстригването на осем седмици веднъж е повече от препоръчително. Укротяването на изтощената коса става като се приглади от корените към краищата.

Хубаво е да се използва крем за непокорна коса и едър гребен.

Качествен дървен гребен за разресване – ПРЕПОРЪЧВАМ

Сух скалп

Зимна грижа за косатаОтоплителните уреди в затворените помещения и студеният въздух изсушават скалпа и това води до нежелани люспи и сърбеж през зимните месеци (могат да доведат и до косопад). Третирането с масла от жожоба или арган, хидратира корените на косата и възстановява изсушения скалп.

Маската с масло веднъж седмично, оставена да действа поне 30 минути ще възвърне блясъка и жизнеността ѝ.

Уникален комплект за възстановяване на коса с арган – ПРЕПОРЪЧВАМ

Сплескана коса

Зимните аксесоари като шапки и барети за съжаление сплескват косата и в никакъв случай не ѝ придават жизненост. Решаването на проблема се крие в обема, който най-лесно се постига чрез топиране.

Напръскайте лак за коса в корените, масажирайте с върха на пръстите и след това издърпайте косата назад.

Изборът от лакове за коса е огромен

Лесно е нали?

Чуплива коса

Силният вятър и липсата на влага помагат в голяма степен за чупливостта на косата. Ключът към красивата и мека коса се крие в насочената струя на сешоара, за да не се повдига в корените.

Издухването обаче е препоръчително да става с хладна струя, защото прекалено горещата още повече помага на косата да се начупва.

Наелектризирана коса

Проблемът със статичното електричество най-лесно може да се реши с използването на балсам за коса, с PH, което да подпомогне баланса ѝ.

Запомнете, че ниското ниво на PH прави косата мазна, а високото я изсушава.

Шампоан за коса подходящ за зимата – ПРЕПОРЪЧВАМ

Ако времето ви притиска напръскайте косата с лек лак за коса и разресвайте по дължина, започвайки от корена с четка с естествен косъм. Лакът за коса се явява като много добра бариера за статичното електричество, а разресването помага да се разпространи по цялата дължина.Грижа за косата през зимата

А какви са вашите съвети и методи за грижа за косата през зимата?

Споделете мнението си под статията.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here