Защита на устните през зимата

Зимата приближава, и само въпрос на време е студът да настъпи с пълна сила! Тежките и сковаващи (буквално) устните ни атмосферни условия, и тази година няма да ни се разминат.

Устните са много чувствителна и деликатна зона от човешкото тяло, защото там се намират множество нервни окончания, които сами по себе си ги правят много податливи и чувствителни на лютите атмосферни условия.

Вятърът и студът могат направо да се окажат пагубни за тях. За това е хубаво редовно да се грижим за тяхното предпазване и хидратиране.

Какво е хейлит?

Най-често срещаното възпаление на устните се нарича хейлит. То се дължи именно на неблагоприятните климатични условия през студените месеци. За неговата поява обаче, спомагат и редица други фактори, като стреса, умората, нервността, алергичните реакции на тялото към конкретен козметичен продукт, като например пастата за зъби, и най-вече липсата на витамини. За да се избегне неговата поява е най-лесно и най-благоприятно да се използват специалните червила, които предпазват от изсушаване и напукване.

Балсамът за устни също е много полезен и върши работа, но трябва той да е качествен /няколко предложения за използване на подходящи овлажнители на устните/.
На пазара се предлагат и най-различни кремове за устни, които са подхранващи и са предназначени най-вече за употреба през нощта. Така те запазват влажността на кожата на устните ни по време на сън.

А в домашни условия, може да си забъркате една маска за устни от мед, сметана и ленено семе. Хубаво е през студените месеци да не употребявате и декоративни червила, защото в тях се съдържат редица вещества, които запушват порите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here