Здрава кожа през лятото

Грижа за кожата през лятото

С идването на дългоочакваното лято идва и манията по това как да постигнем перфектния шоколадов тен, но и да запазим кожата си здрава. Ето и няколко бързи правила, които  могат  да ви помогнат в комбинация с добро желание:

1. Приемане на повече течности

Най-ефективният и лесен съвет е да не забравяте да пиете течности. Заложете на много вода, студени чайове и прясно изцедени сокове. Пазарът бълва най-различни марки и видове от този асортимент, така че не се жалете!

 2. Сменяйте лосиона със смяната на сезона

Времето се променя – променете се и вие, като изберете подходящ и нов вид лосион.  Открийте мазило, което е направено на основата на етерична масла и като цяло на маслена основа, а не на водна. По този начин ще си създадете ефикасна защита на кожата през целия ден.
Трябва да изберете и правилния крем за лице, защото не всички са подходящи.  Той трябва да е  например с масло от авокадо, бадемово масло или минерално масло и да не запушва порите на кожата на лицето.

 3.  Слънцезащитния крем!

Грижа за кожата през лятотоНе слагайте от него, само когато ходите на плаж или на басейн. Слънцето винаги „работи“, така че използвайте от слънцезащитния крем дори когато отивате само на шопинг – 30 минути преди да излезете, нанасяйте достатъчно количество от него.

4. Ексфолирайте редовно кожата си и се погрижете за краката си

Изберете подходящия за вашата кожа ексфолиант и го използвайте поне два пъти седмично. Премахването на повече мъртви клетки, ще задържи влагата в кожата ви и ще помага за премахването на подкожните косъмчета.

Пилинг за краката – направете необходимите процедури, за да отстраните мъртвите клетки и там.

Използвайте свежи летни кремове с лека текстура и дълбокохидратиращи. Ментовите са много подходящи и приятни!

5. Съветвайте се само с професионалисти и вземайте подходящ душ

Не винаги, метода „излекувай се сам“ действа. Затова, при определен проблем отидете при специалист дерматолог и си спестете главоболията свързани със здравето на кожата ви.

Също така, подходящата температура на водата, когато вземете ежедневния си душ, не винаги трябва да е прекалено висока. Парещата вода не винаги е полезна за кожата, тя може да увреди структурата й и така да се загуби влажността й. Редувайте топла и студена вода – така ще поддържате кожата си свежа и ще подобрите структурата ѝ!

 

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here