Кръстосвате ли краката си когато сядате?

855
Кръстосвате ли крака?

Кръстосвате ли си краката когато сядате мили дами?

Сигурна съм, че на този въпрос масовия отговор е „Да“.

А знаете ли че този навик може да създаде допълнителни проблеми на организма ни?

Когато сядаме и кръстосваме краката си, цялата тежест на тялото ни се премества изцяло върху едната половина на задните ни части, вместо да се разпредели равномерно. Така тазът ни се плъзга назад, горната част на гърба се изкривява, раменете се навеждат напред и надолу и шията се изтегля, за да можем да виждаме какво се случва пред нас.

Може и да се чувстваме удобно и отпуснати, но това е много вредно за тялото ни. Когато седнем и кръстосаме краката си, благодарение на тази поза можем да си докараме прищипване на седалищния нерв, който минава точно покрай гръбнака през задните части на краката ни.

От своя страна това може да предизвика намален приток на кръв и след това голяма болка, изтръпване и боцкане в краката.

Това усещате, когато седите с кръстосани крака нали?

И това не е всичко!

Освен изброените вреди това положение може да доведе и до възпаление на нерва, а за да се възстанови напълно ще трябва да минат няколко седмици. Дълготрайните последствия, които можем да си навлечем се изразяват още в болка в гърба и шията, главоболие и други хронични проблеми.

Замисляйте се периодично когато седите и следете каква поза сте заели. Усетите ли, че постоянно сте с кръстосани крака, най-вероятно вашето състояние се е превърнало в хронично.

За да компенсирате цялото това седене, правете упражнения редовно и избирайте внимателно стола, на който седите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here