Отслабвайте в офиса

полезна храна

Опасявате се, че няма да можете да се отървете от излишните килограми, заради заседналия си начин на живот?

Ако следвате нашите съвети, ще успеете да се справите с килограмите дори и при тези негативни фактори.

Повечето от нас прекарват по-голямата част от времето си на работното място, така че нямаме време да се храним правилно. Дългият трудов ден и лошите навици, които обикновено придобиваме в резултат на това (стоим гладни часове наред, храним се веднъж дневно, обикновено късно вечерта, консумираме готови или полуготови храни и т.н.) заплашват фигурата и здравето ни.

Ако прибавим към тях и намалената физическа активност, лесно обясними стават увеличаването на теглото и мазнините, намаляването на защитните сили на организма, както и лошото психическо състояние.

Все пак е възможно да бъдат предприети някои стъпки, които да запазят теглото и здравето ни.

Проблем 1

Винаги се събуждате пет минути преди да тръгнете и нямате време да закусите

Решението: Закуската не трае повече от 10 минути. Ако обаче и това ви е много сутрин, поне се погрижете да заредите шкафчето/хладилника в офиса със зърнени десерти, бисквити или сухари, които да комбинирате със сок или смути или нискомаслено мляко.

Евентуално може да замените със сандвич с ръжен хляб, нискомаслено сирене и варено пуешко месо.

Проблем 2

Нямате време да обядвате и стоите гладни с часове

Решението: Хубаво е да имате предвид, че за да сте достатъчно работоспособни, организмът ви има нужда непрекъснато да бъде снабдяван с енергия. Можете да си я осигурите като ядете малки порции на най-много 3 часа.

Така хем ще се заредите с енергия, хем ще успявате да контролирате глада.

Не е нужно храната да е нещо сложно – може да включва безсолни ядки, сушени плодове, бисквити или различни зърнени изделия.

Проблем 3

Нямате време да отидете до супермаркета и хладилникът ви е празен

Решението: Не ви трябва повече от един час на седмица, за да отидете до супермаркета и да напазарувате за цялата седмица. Така че намерете един ден, в който ви е удобно да напазарувате.

За да не се поддавате на кулинарните калорични изкушения, предварително си изгответе списък с храните, които не трябва да липсват в кухнята ви: прясно мляко, кисело мляко, плодове, сокове, зеленчуци, пълнозърнести храни, безсолни ядки, сухи плодове, мед, нискомаслено сирене, маслини, бобови култури, картофи, пиле, яйца, риба тон в олио или вода.

Така ще намалите до минимум необходимостта да поръчвате пица или китайска храна.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here