Пет офис упражнения

Упражнения в офиса

За да не се оправдавате, че нямате кога да тренирате и затова поддържате любимото бирено коремче и отпускате колана с по една дупка на година, ви предлагаме серия от пет офис упражнения, които няма да ви отнемат много време, но пък ще ви държат във форма.

Клякания с офис стол

Въпреки че изглежда просто, това упражнение е изключително ефективно за укрепване на тялото. Започнете като се опитате да се издължите максимално тялото си и отпуснете раменете. Повдигнете пръстите на краката към върха на обувките си, за да си гарантирате правилната позиция за клякане. Като държите гърба си напълно прав клекнете докато седалката на стола не се окаже на 2-3 см разстояние под вас.

Задръжте 10 секунди, като не забравяте да държите колената зад нивото на пръстите на краката, за да не натоварвате коленните стави. Седалищните мускули трябва да бъдат първите, които ще се задействат, когато започнете да вдигате тялото си към изходно положение.

Лицеви опори на бюро

Това офис упражнение ще подсили горната част на тялото ви и торса. Докато държите тялото си в права линия заемете позиция за лицеви опори, като лактите ви са свити под 90-градусов ъгъл. От това положение свийте единия крак напред. Повторете 10 пъти, след което направете 5 лицеви опори.

Цялата серия повторете 3-4 пъти.

Бизнес полет

Това упражнение е насочено към мускули, които обикновено не се използват при седяща работа, а именно – мускулите на прасците и на кръста. Започнете като се опитате да издължите тялото максимално. Издърпайте главата и раменете назад. Наведете се напред докато стоите на един крак и изпънете другия крак назад, така че той и торса да са успоредни на пода.

Задръжте 3 секунди, след което се върнете в изходна позиция. Направете това упражнение 1 минута, преди да смените краката и повторете.

Победа

Правилната стойка често се нарушава при часове седене на бюро. Използвайте това упражнение, за да подсилите мускулатурата на торса. Започнете като седнете в правилна стойка, издишайте, издължете гръбнака и цялото тяло.

Останете в тази позиция и след това се наведете напред, отворете гърдите си и изпънете ръце напред.

Офис стопаджия

Почти на всеки му се е случвало да изпита болки в кръста. С това лесно упражнение можете да облекчите значително болезнената долна част на гърба. Започнете упражнението като седнете с изправен гръб. Повдигнете крак и отведете встрани от стола, след което върнете обратно. Повторете с другия крак. Изпълнявайте в продължение на 30 секунди.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here