Арганово масло – златото на природата

Аргановото масло е изключително полезно

Аргановото масло е естествен и натурален продукт, който намира широко приложение в козметиката и медицината от хиляди години. То е скъпоценен натурален продукт, който притежава множество свойства и приложения. Най-често се използва и прилага в козметичната индустрия. Много от козметичните продукти, които се използват в ежедневието съдържат арганово масло (днес имаме шампоани с арган, кремове с арганово масло и всякакви полезни за кожата козметики).

Аргановото масло също така се нарича “течното злато на Мароко”, защото се добива от дърво, наречено Argania spinoza – бодливо дърво, което расте само и единствено в югозападната част на Мароко. Аргановата гора е една от защитените гори в света, отбелязана като изчезващ вид. В момента има около 21 милиона дървета, които се намират на площ около 800 000 хектара. Арганово дърво в Мароко

Дървото на живота”, както също така наричат аргановото дърво, може да живее до над 200 години и да достигне височина до 10 метра.

Аргановото масло се добива и произвежда от хилядолетия по древна технология. Плодовете на дървото са ядки, подобни на лешници, които се изчистват от черупките си и биват смелени в специални каменни мелници. Маслото от арган притежава прекрасен вкус и невероятни подмладяващи свойства. Това е една от причините да го наричат “течно злато”.

Аргановото масло се прилага най-често в козметиката, козметичната индустрия и продукти. Тук ще може да прочетете няколко от най-добрите начини за прилагането на маслото от арган в разкрасителните и здравни процедури, които използвате за тялото си.

Аргановото масло притежава изключително силен подмладяващ ефект. Богатото съдържание на мастни киселини и линоленова киселина спомагат за подмладяването и подхранването на кожата. Те регенерират клетките и могат да бъдат мощен антиоксидант.

Аргановото масло забавя процеса на състаряване, подмладява кожата и я подхранва, като я прави по-еластична и здрава.

Аргановото масло предпазва от екземи, обриви и възпаления.

Прави кожата мека и гладка.

Маслото се използва много често в продуктите против слънчеви изгаряния. То помага на кожата да добие бронзов загар, което го прави една от основните съставки в афтър сън продуктите за тяло.

Аргановото масло се използва и в шампоаните и балсамите за коса. То заздравява кожата на главата и косъма, прави по-здрави, устойчиви и еластични. Аргановото масло възстановява нормалното омазняване и овлажняване на косата и подхранва косъма, като предпазва и защитава косъма от цъфтене и късане.

Принципно най-добрият и бърз начин е да използвате някой от стотиците козметични продукти, съдържащи арганово масло. Но то разбира се може да бъде използвано и в чист вид.

Чистото арганово масло също може да бъде използвано за разкрасителни процедури. “Течното злато” може да бъде прилагано директно върху кожата и косата. Най-популярните методи за използване са против бръчки и за заздравяване и блестяща коса.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here