Безопасни ли са акумулаторните коли за деца

Акумулаторните коли за деца са един от любимите начини за забавление сред мъниците, които искат да играят по всяко едно време на деня. Детските автомобили на батерии са подходящи за момчета и момичета от 1 до 10 години. Те са много лесни за използване и са напълно безопасни, ако се използват правилно. Работят с маломощен мотор, а това не позволява развиването на високи скорости. Предлагат се под формата на джипове, мотори и дори трактори, като могат да се купят и онлайн.Акумулаторни коли за деца

Обичат ли децата да играят с акумулаторни коли

Няма дете, което да не е поискало от своите родители да му купят акумулаторна кола, която да управлява по време на разходките навън. В ролята си на шофьори най-малките се чувстват значими и уверени в способностите си на водачи и дори състезатели. Този вид превозно средство може да се открие в множество дизайни, както и да се купи на изплащане, ако сумата надвишава възможностите ви.

Без значение дали детето ви е на 3 или 7 години, радостта от използването на акумулаторна кола ще е огромна за него. Седейки на шофьорското място, малчуганът ще се чувства въодушевен и изпълнен с нетърпение отново да се вживее в ролята на водач, който владее добре контрола на превозното средство и се справя с управлението на волана точно толкова добре, колкото и неговите родители, докато шофират семейния автомобил.

Друг плюс на акумулаторните коли е техният атрактивен дизайн, който е и основната причина те да бъдат мечтана придобивка за всяко едно хлапе. Сини, червени, розови и бели – вариантите са много, не само от гледна точка на цветовете, но и на дизайн. Този вид детски играчки могат да бъдат идеалният подарък за Коледа, за рожден ден и други специални поводи, в които да изненадаме детето си.

Безопасни ли са

Скоростта на акумулаторните коли би могла да бъде сравнена с тази на човек, който ходи бавно – около 5 км/ч. Това ги прави напълно безопасни за употреба дори и от по-малки деца, макар че някои от моделите предлагат и родителски контрол за още по-голяма сигурност. Добре е да не оставяте детето си само дори и да е на малко по-голяма възраст, за да реагирате навреме, в случай на застрашаваща ситуация или инцидент. Има два начина за управление на превозното средство – от детето и от родителя чрез дистанционно. Изборът на подходящия метод зависи главно от възрастта на момичето или момчето зад волана.

Как да изберете модел автомобил, споделят от магазин Baby.bg

Решили сте да купите акумулаторна кола на своето дете? Страхотно решение! А за да бъде изборът ви правилен, вземете под внимание следното:

  • Акумулаторните превозни средства са най-различни – мотори, леки коли, джипове, бъгита и др. Съобразете дизайна им с годините на вашето малко съкровище, както и с неговия пол и предпочитания;
  • Възраст на детето – автомобилите на батерии за деца са разделени според възрастта, което е много важна насока. Ако малчуганът е в категорията от 8 до 10 години, разрешеното тегло в този случай е до 50 кг. За по-малките дечица от 3 до 7 години позволената тежест е до 35 кг, а при най-малките от 1 до 3 годинки – теглото е нужно да бъде не повече от 20 кг;
  • Друг важен критерий за избор се явява мощността на батерията, която може да е 6v, 12v или 24v. Колкото по-голяма е цифрата, толкова по-мощно ще е превозното средство, затова обърнете специално внимание на този детайл;
  • Функции, интериор и допълнителни екстри. Вместимостта на акумулаторната кола, нейните функционални възможности и допълните екстри са също сред изискванията на всеки потребител. Има едноместни и двуместни превозни средства за деца, както и такива с множество допълнителни функции, като амортисьор, фарове, MP3 и др.

Не забравяйте да се съобразите и с цената, която трябва да ви устройва. Опитайте се да откриете добри намаления и промоции, за да платите по-малко, но отново да получите качествен продукт, който е с актуална визия.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here