Какъв фототапет да изберем за спалнята

Съществуват много начини да направим едно помещение интересно и нестандартно. Модерните мебели, ефектното осветление и домашният текстил са сред водещите способи да поканим естетиката в дома си, но и решения като фототапетите са също сред надеждните начини да го постигнем. Те са подходящи за всяка една стая, но най-вече за спалнята, където трябва да е красиво, уютно и комфортно.

Търсят ли се фототапетите, разказват от онлайн магазин Домко

фототапет за спалня

Море, гора, величествени водопади и магията на животинският свят – Майката природа е уникална със своите забележителни богатства, които днес можем да направим част и от жилищното обзавеждане. Фототапетите за спалня са перфектното решение в случая, с което атмосферата в стаята повече никога няма да бъде същата:

  • посредственото оформление ще остане в миналото, а на негово място ще се настани тайнствената и свежа обстановка – свикнали сме да виждаме до болка банални стенни решения, които с нищо не грабват вниманието ни. Променете това с фототапетите за спалня с подходящ дизайн;
  • този вид облицовки за стени са тържествено обещание за неподправена естетика, към която всеки човек се стреми за своя дом – особено за стаята за сън, където всеки ден се отдаваме на заслужен релакс. Когато там цветовете са приятни, а отпечатаната върху покритието картина е живописна и приковаваща вниманието, престоят в тази част от дома ще ни носи усещане за хармония и принадлежност;
  • игра с ефекти – става дума за така наречената “оптическа измама”, на която много от нас залагат за визуалното уголемяване на стаята за сън. Дори и малки помещения могат да изглеждат по-просторни, ако поставим фототапет с дизайн, който прави пространствените възможности да изглеждат по-големи.

Покритието за стена може да е с принт на цветя, абстрактно, с природен пейзаж, с животни и др. На която и визия от всички да се спрем, крайният резултат ще е гарантирано добър, така че си струва човек да се замисли за подобен вид декориране. Ако ви е омръзнало от стандартните похвати при обособяването на интериора, смело заложете на фототапетите и се насладете на приказната обстановка, за която винаги сте си мечтали!

Какъв вариант да изберем за спалнята

Интериорното оформление на тази стая почива на концепцията за спокойствие, баланс между цветовете и хармония. Там нищо не бива да е натрапчиво и дразнещо окото. Пастелните нюанси са за предпочитане, както и фототапетите с природни мотиви, но най-вече изображенията с цветя. Те чудесно се вписват в идеята за лека ефирност и замечтаност, романтика и арт звучене.

Друг също много добър вариант е да купите тапет за спалня с абстрактни шарки, при който отсъства типичната за природните пейзажи цветова динамика, но пък отново впечатлява със стилния си завършек в тона на арт деко тренда. Имитациите на камък и тухли пък са сред фаворитите за почитателите на индустриалния интериор, който понастоящем е изключително популярен.

Как да го разположим

Разположението на фототапета за спалня е едно от нещата, на които трябва да обърнем специално внимание. Можем да го центрираме точно над леглото или да изберем за него някаква друга позиция – на някоя от страничните стени, за да играе ролята на дизайнерски акцент. Много са вариантите при поставянето на облицовка за стена, като тук е добре да се съобразим и с площта на помещението.

За малки стаи е добре да заложим на изображения с 3D перспектива, с които се създава илюзията за дълбочина и продължение на релакс зоната. Горски пътеки или изглед към морето от прозореца на дома са две много оригинални решения, ако не искате нещата да приключват със стената, изобразена в един цвят. На който и вариант да се спрете, днес всеки потребител има възможност да открие луксозни и евтини продукти, с които да реализира проектите, свързани с оформлението на спалнята.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here