Грижа за кожата след летните горещини

Вече е месец септември, а лятото е към своя край. След многото слънчеви бани през топлите месеци, кожата ни се нуждае от съживяване и подготовка за студените зимни дни. За да я заздравим и върнем блясъка, трябва да я хидратираме ежедневно. От Az-jenata.bg ни предлагат няколко много ценни съвета, за да върнем красотата на своята кожа.

1. Домашен пилинг. Той е много полезен, когато искаме са изчистим ефективно мъртвите клетки от кожата си. Може да се прави един-два пъти седмично в домашни условия.

2. Слънцезащитни кремове. Дори когато слънцето не е толкова силно, лъчите му пак влияят и вредят на кожата ни като ускоряват процеса на стареене. Вече не е задължително да използваме слънцезащитна козметика, когато излизаме на вън, а е достатъчно просто да използваме дневен крем за лице със слънцезащитен фактор.

3. Хидратиране. След горещите летни дни, кожата ни губи своя блясък и жизненост, или казано на кратко дехидратира се. За да я освежим и възвърнем свежия и вид трябва да използваме серуми или маски, съдържащи витамини и антиоксиданти, като витамин C, витамин Е, витамин А. Голяма част от хидратантните кремове имат в състава си тези витамини.

4. Маски за лице. Не бива да забравяме да си правим маски за лице, поне 1-2 пъти седмично. След тези лесни и бързи процедури кожата се освежава мигновено. Можем да избираме от голямата гама на козметичната индустрия или да си ги приготвим сами в къщи. Голяма част от най-ефективните маски се правят лесно от продуктите, които имаме в кухните си.

5. Дерматолог. Профилактичният преглед при дерматолог след края на летния сезон е повече от задължителен. Необходимо ни е само едно направление от личния лекар и да отделим около половин час за прегледа. За не повече от 15 минути кожният специалист ще ни прегледа обстойно с дерматоскоп и ще прецени дали всички бенки и пигментни петна по кожата ни са нормални. Така ще сме спокойни, че кожата и най-вече ние сме здрави.

6. Плодове и зеленчуци. Все още на пазара се предлага голямо разнообразие от пресни плодове и зеленчуци. Чрез редовната им консумация хем успешно ще се предпазим от затлъстяване, хем ще се погрижим за здравия вид на кожата си.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here