Грижа за кожата след летните горещини

340

Вече е месец септември, а лятото е към своя край. След многото слънчеви бани през топлите месеци, кожата ни се нуждае от съживяване и подготовка за студените зимни дни. За да я заздравим и върнем блясъка, трябва да я хидратираме ежедневно. От Az-jenata.bg ни предлагат няколко много ценни съвета, за да върнем красотата на своята кожа.

1. Домашен пилинг. Той е много полезен, когато искаме са изчистим ефективно мъртвите клетки от кожата си. Може да се прави един-два пъти седмично в домашни условия.

2. Слънцезащитни кремове. Дори когато слънцето не е толкова силно, лъчите му пак влияят и вредят на кожата ни като ускоряват процеса на стареене. Вече не е задължително да използваме слънцезащитна козметика, когато излизаме на вън, а е достатъчно просто да използваме дневен крем за лице със слънцезащитен фактор.

3. Хидратиране. След горещите летни дни, кожата ни губи своя блясък и жизненост, или казано на кратко дехидратира се. За да я освежим и възвърнем свежия и вид трябва да използваме серуми или маски, съдържащи витамини и антиоксиданти, като витамин C, витамин Е, витамин А. Голяма част от хидратантните кремове имат в състава си тези витамини.

4. Маски за лице. Не бива да забравяме да си правим маски за лице, поне 1-2 пъти седмично. След тези лесни и бързи процедури кожата се освежава мигновено. Можем да избираме от голямата гама на козметичната индустрия или да си ги приготвим сами в къщи. Голяма част от най-ефективните маски се правят лесно от продуктите, които имаме в кухните си.

5. Дерматолог. Профилактичният преглед при дерматолог след края на летния сезон е повече от задължителен. Необходимо ни е само едно направление от личния лекар и да отделим около половин час за прегледа. За не повече от 15 минути кожният специалист ще ни прегледа обстойно с дерматоскоп и ще прецени дали всички бенки и пигментни петна по кожата ни са нормални. Така ще сме спокойни, че кожата и най-вече ние сме здрави.

6. Плодове и зеленчуци. Все още на пазара се предлага голямо разнообразие от пресни плодове и зеленчуци. Чрез редовната им консумация хем успешно ще се предпазим от затлъстяване, хем ще се погрижим за здравия вид на кожата си.

Сподели
Моята страст е модата, а по-наблюдателните ще забележат, че много обичам палачинки. Ще се радвам да прочета вашето мнение по любимите ми теми.

ВАШЕТО МНЕНИЕ