5 идеи за обзавеждане на детска стая

Едно от най-вълнуващите занимания и задачи е обзавеждането на детската стая. Доброто планиране е ключов фактор за постигане на функционалност и стил. Децата гледат с други очи на своето място в дома и затова всеки родител иска да го обзаведе максимално добре и да предостави най-добрите условия за почивка, игра и развитие. Има много предложения в онлайн магазините за детски мебели, като има модулни варианти, но и комплекти.

Детско обзавеждане

Обзавеждане на детската стая

Трябва да се съобразите с вкуса на детето. Не трябва да го лишавате от идентичност и от собствени желания и виждания по въпроса как трябва да изглежда неговото място. Децата търсят уют и прекалено претенциозните и екстравагантни мебели не са подходящи.

  1. Мебели

Ако мястото е малко, можете да се насочите към закупуване на обзавеждане по отделно, за да прецените точно от какво се нуждаете и да остане достатъчно пространство и за игра. Там е нужно да поставите само един мек и топъл килим, защото дечицата най-често играят на земята. Размерите и качеството на материала са на първо място. Разчупените и интересни варианти са най-подходящи.

  1. Цветове

Цветовете също са много важни и най-добре е да са съобразени за момче или момиче, а при две деца можете да използвате неутрален жълт, бял или друг цвят.

  1. Декорация

Това е другата важна част от детското обзавеждане след мебелите, затова можете да развихрите въображението си. Основно ще присъстват играчки и всякакви развлекателни занимания. Но винаги можете да поставите снимки по стените, които да донесат допълнителен уют.

Място за игра

Ако искате да превърнете стаята в игрално пространство, изберете мебели, които са максимално функционални и не заемат много място. Така по-голяма част ще може да се използва да забавление. Тук леглата тип сандвич или тези с надстройка, които позволяват да се обособи кът за игра под тях, са много добри варианти. Освен мястото за спане можете да изберете и малък шкаф за дрехите и кутии за играчките, където те да се прибират.

Зона за сън

За такъв кът трябва да се спрете на детско обзавеждане, което бихте искали да присъства в зоната за спане на стаята. Леглата са разнообразни и се препоръчва да изберете модел, който е от метал или дърво. Разтегателните видове са много популярни, тъй като позволяват да растат заедно с малчугана, без да се налага да търсите нова мебел. Матракът с пяна е един от най-удобните и комфортните варианти и ще помогне на детето да се отпусне и заспи бързо. Освен леглото в тази част от детското обзавеждане можете да поставите шкаф, както и малък гардероб. Важен е изборът ви за спален текстил, който трябва да е с весел и интересен цвят и десен. Той придава на цялата стая уют и интересен дизайн.

Системи за съхранение на дрехи

Ако вашето дете има прекалено много дрехи и аксесоари, които трябва да се приберат, акцентът в неговата стая ще бъдат местата за съхранение. Тук можете да разгледате шкафчетата за дрехи, както и гардеробите. Един малък модул за по-дребните неща и един голям скрин ще бъдат добра идея за детско обзавеждане.

Кът за обучение и креативни занимания

За такъв кът трябва да изберете бюро, като сега се предлагат и специални модели, които са с легло отгоре. Те са много интересни, иновативни и спестяват от пространството. Столът също е важен за това помещение. Освен това е добре да изберете и етажерка, за да може малчуганът да си подрежда книги и предмети, които го вълнуват.

Зониране на стаята за две деца

Ако две деца трябва да делят едно помещение и постоянно спорят, най-добре стаята да бъде зонирана. Това може да стане по няколко начина. Единият вариант е да я разделите на две и всеки да има своята половина, в която да се обособят различните кътове за всяко от тях. Другия вариант е да направите спална част, кът за обучение и други занимания, както и пространство за игра. Така няма да си пречат или да се карат.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here