Интересни факти за мъжете

Мъжете

Верният мъж живее по-дълго

Италиански учени съобщиха може би най-убедителния довод за един мъж да остане верен на партньорката си, а именно – че така удължава живота си.

Мъж вярностГолямо проучване, организирано от италианската организация по сексуална медицина с участието и на учени от Университета във Флоренция, определя като здравословен сексуален живот този, в който мъжът е сексуално активен и остава верен на партньорката си. В проучването са взели участие 4 000 мъже, като учените са установили, че останалите верни на половинките си срещат по-рядко сърдечни проблеми. Тези, които пък често правят секс, произвеждат по-голямо количество тестостерон, което допълнително подобрява дейността на сърцето и метаболизма.

В същото време мъжете, които поддържат паралелни любовни връзки, са подложени на по-високи нива на стрес, който влошава значително работата на сърцето. Проучването разкрива още, че увеличените нива тестостерон се борят с депресията, и обратното – лошият сексуален живот се свързва с развитието на депресия.

Мъжете се потят повече от жените и издържат на по-големи горещини

Мъжете се потят повечеМъжете се потят повече от жените по време на физическа активност или в жега, което им позволява да издържат както по-голямо физическо натоварване, така и по-големи горещини. Това сочи японско изследване на д-р Йосимицу Инуе от Международния университет в Осака, което бе публикувано в списание Experimental Physiology.

Проучването потвърди по-ранни хипотези, според които жените страдат повече при високи температури, а телата им се затрудняват да намалят вътрешната температура, тъй като се потят по-неефективно, отколкото мъжкото тяло.

Според предишни изследвания по-голямото производство на пот при мъжете се дължи отчасти на тестостерона. Най-ефективно регулират температурата на тялото си при големи горещини мъжете, които тренират.

При изследването, в което са участвали 37 мъже и жени, е установено, че тренираните мъже започват първи да се потят и отделят най-големи количества пот, което им позволява да продължат по-дълго с физическата активност, дори и в горещо време.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here