Тайните на слабите хора, които те никога няма да ви кажат

Слаба фигура без диети и усилия

Вероятно и вие имате познати, които хапват торта на всеки рожден ден и редовно си поръчват от голямата пица, но изглеждат стройни и елегантни. Когато ги попитате какви магии прилагат, за да не качват килограми, чувате единствено някакви клишета от рода на: „Всичко е гени, просто не мога да напълнея!„.

Да, и с това вероятно трябва да се съгласим. Гените определят до известна степен къде и как ще трупаме излишни тлъстинки, но всичко останало зависи от нашите навици. Ще се изненадате, че вашите слаби приятели всъщност искат да са такива, без значение какво твърдят пред вас.

Те не само имат здравословен режим на хранене, но и се ограничават, когато качат 500 грама. Често имат вредни навици като тютюнопушене, от които не се отказват, за да не напълнеят.

Нека видим какво не ни казват, но което им помага да имат безупречна фигура:

Слабите хора пият много чай и кафе

Американско проучване показа, че хората, които пият редовно чай, са с 10% по-слаби от тези, които изобщо не го правят. Това е така, защото чаят съдържа катехин, който стимулира изгарянето на мазнините. Освен това, зеленият чай например намалява чувството на глад и често замества междинните хранения със захарни изделия.

Почитателите на кафето също могат да се похвалят с понижен апетит, особено ако не пропускат втората чаша на закуска. Следобедното кафе намалява желанието им за похапване на калорични десертчета и по този начин си спестяват средно 300-400 калории дневно.

Слабите хора не пропускат закуската

Не че е общовалидно за всички, тъй като някои от тях „закусват“ с кафе и цигара. Но болшинството от стройните ви приятели закусват с повече протеини и на обяд хапват нещо леко.

Закуската е сред широко оспорваните плюсове на всяка диета, но ако не я пропускате, наистина няма да прекалявате с храната в останалата част от деня. Когато сутрин не си осигурите нужната ви енергия, не само сте по-малко работоспособни, но и обикновено мислите за храна до обяд. След което избирате нещо калорично и нездравословно и резултатите са налице.

Слабите хора не се лишават от храна

Елегантните хора в повечето случаи не спазват диети, каквото и да си мислите, и не гладуват. Те ядат, когато са гладни, и не пропускат хранене. Не използват храната за утеха и не посягат към шоколада от скука.

Стават от масата, когато усетят засищане, дори и в чинията им да е останала половината порция.

Често си готвят и не обичат полуфабрикати.

Ако надникнете в кухнята им, вероятно ще видите пълни купи с плодове според сезона, които съвсем не са за украса.

Слабите хора се движат много

Често ще ги видите да вървят пеша, да не използват асансьора, да притичват до магазина. Дори не е задължително да спортуват, те го правят незабелязано в ежедневието. Рядко се застояват на едно място и непрекъснато са в движение. Сякаш винаги бързат и нямат време!

След като разгадахме малките тайни на слабите хора, можете спокойно да копирате добрите им навици и да ги приложите в живота си. Всъщност, съвсем не е толкова трудно да бъдеш слаб!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here