Как правилно се приема Трибулус?

Tribulus Terrestris е билка наричана още бабини зъби. Хората използват плодовете, листата или корените на растението като лекарство. Всички те съдържат стероидни сапонини, феноли, гликозиди, белтъчини и витамин С.

Защо хората приемат билката?

Трибулус от HealthStoreПрез годините хората са приемали Трибулус Терестрис в опит да подобрят спортните постижения, да изваят тялото си и за широк спектър от здравословни проблеми, които могат да включват сърдечни и кръвоносни нарушени състояния, регулиране на хормоните и сексуални проблеми.

Има ли реален ефект от Трибулус Терестрис?

Проведените проучвания показват, че може да бъде полезно за намаляване на симптомите на настинка и грип, за подобряване на спортните постижения, повишават либидото, като действат и при хора, страдащи от безплодие.

По колко таблетки на ден можете да приемате?

Препоръчителната доза за прием на Трибулус Терестрис е три капсули от 650 mg на ден. Можете спокойно да вземете 1 капсула сутрин, 1 следобед и 1 преди да заспите.

Предпазна мярка, на която да обърнете внимание при използване на Tribulus е, че той може да взаимодейства с някои лекарства. Не трябва да се използва, ако приемате медикаменти за сърдечно или кръвно налягане като бета-блокери, блокери на калциевите канали, нитрати, АСЕ инхибитори, дигоксин и диуретици. Поискайте мнението на Вашия лекар, преди да решите да употребявате добавката, ако имате някакви притеснения за нейното действие.

Възможни странични ефекти при приемане на добавката

Имайте предвид, че Трибулус Терестрис може да има някои странични ефекти. Тъй като добавката наистина намалява нивата на кръвната захар, може да се почувствате замаяни. Тези, които са податливи на хипогликемия, хора, които са на лекарства за диабет, също трябва да се консултират с медицински специалист. Но въпреки това, мненията показват, че тази добавка не причинява сериозни странични ефекти.

Ползите от билката Трибулус Терестрис са:

  • Понижена глюкоза в кръвта;
  • Нормализирани нива на тестостерон;
  • По-здравословно либидо и качествено сексуално удовлетворение;
  • Повишена плодовитост;
  • Развитие на мускулите;
  • Повишени енергийни нива;

Ако искате да повишите спортните си постижения, да увеличите тестостерона си и да получите приличен тласък преди тренировка, Терестрис е отлична добавка, която можете да включите във Вашия режим на хранене. Ще я видите в много магазини за здравословни храни и витамини. Може да се използва както от жени, така и мъже. Освен това се продава и в много онлайн магазини.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here