Каква е разликата между канапе и диван

Денят е към своя край, а ние нямаме търпение да се приберем, за да си отдъхнем от фрустрираното ежедневие и да го заместим с нещо по-приятно – релаксиращ душ, ТВ вечер в компанията на семейството или чаша хубаво вино, настанени удобно на дивана или канапето… Подобен сценарий не е кауза пердута, както доста хора определят заслужените моменти на уединение, за които всички силно мечтаем от понеделник до петък, та чак до неделя! Те са реални, могат да станат реални и за Вас, ако положите старание при обзавеждането на хола и изберете модерна и удобна мека мебел. канапета

Каква мека мебел да изберем за дневната

Превъзходният интериор е постижима цел, за която не е нужно да влагаме свръх ресурси, така че начинанието ни да се увенчае с успех. Ефектното холно обзавеждане е въпрос на вкус и правилна оценка на архитектурните и финансовите възможности, с които разполагаме. Дали ще спрем вниманието си на диван с внушителни размери или ще заложим на компактно канапе – първо трябва да разберем какви са дизайнерските особености на едното и на другото, а едва след това и да решим.

Трябва да се поясни, че при диваните говорим за по-тясно приложение, въпреки видимо по-внушителния размер, и обратното – канапетата са вариант, който предлага по-голяма свобода на действие, дори и при наличието на ограничени пространствени възможности и конкретно предназначение, което може и да не е свързано с жилището ни.

Какви са разликите

Диванът и канапето са неправилно използвани като синоними в разговорната реч, а и дори и от някои интериорни дизайнери. От витално значение е да се споменат разликите между двата компонента, защото те са наистина съществени. А именно:

  • Дивани – предлагат се с разтегателни механизми, осигуряват повече места за сядане, в някои случаи притежават и функция за сън и са удобен вариант, който достойно замества леглото;
  • Канапета (двуместни, триместни, тип фотьойл) – налични са с клик-клак система, размерите им са значително по-малки от техните аналози, притежават модернистична и артистична визия, което ги прави идеални за чакални, фризьорски салони и др. Канапетата също да се използват за сън, като по презумпция имат по-високи облегалки, ако основното им предназначение е за сядане.

Във всяка всекидневна трябва да има функционални и актуални мебели, които може да са малки или големи – според това с каква площ е холът. Изборът на мек диван или канапе за хол е от решаващо значение за крайния облик на тази стая, за условията, които ни предлага, когато се намираме в нея.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here