Картини с пейзажи

Картина с пейзаж

Темата за декорация на дома чрез картини продължава и в днешния материал, като този път ще обърнем по-специално внимание на картините с пейзажи. Ще поговорим за това, какво усещане носят именно те и как да ги съчетаем с интериора.

Когато решаваме да разнообразим скучните стени в къщи с картини, си даваме сметка, че ние не просто окачаме нещо на стената, а създаваме уникална и неповторима атмосфера. Тази атмосфера ще се настани в дома ни и ще остане там за дълго. От нас зависи я направим максимално приятна и отпускаща.

Пролетни пейзажи

Пролетните пейзажни картини са, може би, най-зареждащите от всички. Със своите меки и топли цветове, те носят в себе си вълшебното усещане за пробуждане и нов живот. Зелените поляни и отрупаните с цветове дървета несъмнено ще ви изпълват с чувство на радост и свежест всеки път щом ги погледнете.

Картина с пейзаж
Може да закупите тази картина с пролетен пейзаж ТУК

В предходните статии ви разказвахме за въздействието на цветовете върху емоционалното ни състояние. Пролетните пейзажи също имат силата да въздействат, като например лилавите тонове провокират и повишават творческата активност и също така спомагат за произвеждането на хормона на съня. Точно за това, пролетен пейзаж с преобладаващи лилави нюанси е добре да бъде поставен в спалнята.

Пролетен пейзаж с мелница - картина
Може да закупите тази картина с пролетен пейзаж ТУК

По-ярките пролетни картини, изобразяващи алени изгреви или залези запазете за хола, където ще може да им се радвате не само вие, но и вашите гости. С тях ще изпълните стаята с нотките на доброто настроение и надеждата. Картините с пейзажи от пролетта са също много подходящи и за приемните в офиси и кабинети.

Зимни пейзажи

Зимен пейзаж - сняг вали
Купете тази прекрасна зимна картина Тук

Може да се каже, че зимата не е от най-любимите сезони на повечето хора, но зимните пейзажни картини носят своето очарование и също имат определена мисия в домовете. Зимните картини с невероятната си хладна величественост допринасят за уюта в къщи и за усещането за топлина, независимо, че изобразяват обратното. Спокойно можете да заложите на един такъв пейзаж в хола си, особено ако преобладава дървения мотив и меката светлина в интериора ви.

Най-важното при окачването на зимен пейзаж на бяла стена е той да бъде поставен в рамка, която ще се откроява. По този начин картината ще привлича повече внимание, вместо да се слива със стената и може да бъдете уверени, че всеки посетител ще я забележи.

Летни пейзажи

Картина пейзаж с море
Може да закупите тази картина с летен морски пейзаж Тук

Едва ли има някой, който да не обича лятото и неговите разкошни цветове. Летните пейзажи ще изпълнят дома ви с енергия и позитивизъм, особено ако изобразяват море. Както вече знаете от материала за картини в хола, водния елемент има свойството да въздейства успокояващо и в същото време правилно да разпределя енергията в дома. Една картина с чисто небе, златист пясък и спокойно море ще събуди сетивата ви и ще пълни очите ви с красота непрестанно.

Каквато и картина с пейзаж да изберете за стените у дома, няма да сбъркате, стига тя да ви вдъхва желаното усещане. Само по този начин успешно ще промените атмосферата вкъщи като я направите много по-ободряваща и приятна.

Не пропускайте да прочетете и нашия матерал посветен на есенните картини, техните качества, както и това къде е добре да бъдат поставяни.

Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here