Картини за хол

Декорирането у дома винаги ни зарежда с нова енергия и позитивизъм. Самата мисъл, че най-после ще внесем някаква промяна в къщи, носи усещане за вълнение и радост. Как обаче, това приятно чувство да остане и след като сме приключили с декорацията?

Купи картини за хол на ниски цени ТУК

Тайната е в детайлите! Може и да не сте чували, но голямо значение с какво решаваме да декорираме стаите и разбира се, къде точно поставяме избраното произведение на изкуството. В предходния материал за декорация за стените с картини с коне вече говорихме за силата на източното фън шуй учение, при което именно детайлите могат да внесат хармония и добро настроение у дома, и в тази статия също ще говорим и на тази тема.

Днес ще пропуснем информацията за фигурки на слончета, крокодили и други подобни и ще насочим вниманието ви към един друг източник на енергия – това са картините. Подготвили сме ви няколко материала, в които ще разгледаме отделните стаи и подходящите картини за всяка от тях. Освен това, ще ви разкажем как и къде да ги поставяте, за да имат те най-доброто въздействие върху дома ви и хората в него.

Подходящи картини за хол

Картини за хол - море
Може да закупите ТУК

В тази статия сме се спрели на хола – стаята, която е може би най-използвана и в която се събира цялото семейство. Според фън-шуй, в хола трябва да бъдат поставяни картини с живи цветове, носещи някакъв вид движение. Добра идея за картина в хола е например, такава с изображение на природен пейзаж с река, водопад или море. Водата, като елемент във фън-шуй изкуството, е символ на изобилието и спомага за правилното движение на енергията в дома. Една такава картина във всекидневната със сигурност ще носи усещане на спокойствие и хармония, а също така ще въздейства благоприятно върху просперитета на членовете от семейството.

Картини за хол с цветя - макове
Купете тази картина за хол с цветя ТУК

Друг вариант е да заложите на картини с ярки цветя. Според източната наука цветята имат много силна енергия и притежават свойството да я придават на съзерцателя им. Например, изображение на черешови цветчета ще донесе в хола ви енергията на новото начало, както и на стабилност и любов в брака. Такава картина е и идея за страхотен подарък за ново жилище. Картина с няколко хризантеми пък, ще донесе баланс и равновесие във всеки дом и ще помага за разбирането и хармонията в семейните отношения. Лотосът е още едно прекрасно цвете, използвано в китайската медицина като лечител. Картина с лотоси в хола ще ви носи здраве и вътрешен мир.

Специалистите по фън-шуй също съветват, картините в хола да бъдат поставяни на северна или югозападна стена над диван или срещу вратата, така че да се виждат още с влизането. По този начин, всеки който влиза в хола ви, моментално ще бъде завладян от емоцията, която картината носи. Мнението на експертите е, че картините не трябва в никакъв случай да изразяват самота или да предизвикват тъжни емоции.

NB! Не търсете симетрия при окачването на картините! Подберете различни по форма и големина картини и ги окачете на различни нива!

Другият важен момент е при окачването. Смята се, че картините с еднаква форма, подредени в една права линия отблъскват енергията и пречат на нейното циркулиране. Именно за това, по-правилно е да подберете картини, различни по форма и големина и да ги окачите на различни нива. Това разположение ще придаде усещане за раздвиженост и добро настроение.

Разбира се, трябва да съобразите и размерите на картините. Прекалено малките ще се губят на една огромна безлична стена, докато твърде големите ще се набиват на очи и бързо ще ви омръзнат. Важно е да намерите златната среда. Ще я познаете по това, че всеки път, когато погледнете новият си енергиен източник, се чувствате щастливи и спокойни.

Картини за хола – кратък пътеводител

Става за хол

 • Живи цветове
 • Движение
 • Река, водопад или море
 • Ярки цветя

Не става за хол

 • Прекалено малки картини
 • Тъжни емоции
 • Самота

 

Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

4 МНЕНИЯ

 1. Откъде мога да купя картината с корабите?

 2. Здравейте! От къде мога да закупя картината с лалетата, която е в началото на статията?

 3. Здравейте,
  Виждам, че на линка картината е неналична – може да пишете/звъннете на колегите от Kartini.bg, там могат да ви направят картината по поръчка без промяна в цената.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here