Как да постигнем ефекта „красива и здрава коса“?

525
Красива здрава коса

Красивата и здрава коса изисква много грижи!

Това си мисли всяка жена, която иска да има хубава коса, но в същото време не ѝ се занимава да подхрани и да се грижи за своята. Шампоанът и балсамът на коса в никакъв случай не са достатъчни, ако постоянно третираме своята коса със сешоари, преси и използваме какви ли не стилизиращи продукти.

Как обаче да се погрижим тя да бъде бляскава и в същото време здрава?

Балсами за коса

Ще се изненадате, но това не е никак трудно – просто не трябва да изключвате определени храни от менюто си.

Всеки месец нашата коса пораства с около 1 см, а растежът зависи от хранителните съставки, които приемаме с храната. Затова е и много важно човек да се храни правилно, не само за да бъдем здрав и осигурим нормалното протичане на всички процеси в нашето тяло, а и за косата.

Виж още: Грижи за косата през зимата

Не винаги обаче ние се съобразяваме със сигналите, които тялото ни „изпраща“, а именно когато организмът ни се нуждае в по-големи количества от дадени вещества.

Косата ни има най-голяма нужда от белтъчини, но не по-малко важни за нейната здравина са желязото, витамините от група B, фолиевата киселина и цинка.

Храните, които е задължително да консумираме, но разбира се с мярка са: мазна риба, тъмнозелени зеленчуци, бобови растения, ядки, пилешко месо, яйца, пълнозърнести храни, стриди, нискомаслени млечни продукти, моркови. Свинското и говеждото месо също не бива да бъдат забравяни, защото те са едни от най-богатите източници на белтъчини, желязо, цинк и витамин В.

Тайната към здравата коса се крие в разнообразните храни, които трябва да включим в седмичното си меню. Един добре балансиран хранителен режим, включващ белтъчини, плодове, зеленчуци, месо, пълнозърнести храни и млечни продукти в никакъв случай няма да ни се отрази зле, затова нека погледнем с други очи на тези храни.

Ако пък случайно решите, че искате да свалите някой друг излишен килограм и се подложите на последната модна диета, недейте да забравяте, че това може да ви коства красивата коса, която с толкова старание поддържате.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here