Топ 3 съставки, които кремовете против бръчки трябва да съдържат

За да се борим с признаците на преждевременно стареене на кожата, има съюзник, на който винаги можем да разчитаме – кремове и продукти против стареене.

крем против бръчки

Проучванията показват, че повечето от факторите, които причиняват преждевременно стареене на кожата, са тясно свързани с начина на живот, който имаме. Основните причини за стареенето на кожата включват бедна на хранителни вещества диета, липса на почивка, прекомерна консумация на алкохол, тютюнопушене, ежедневен стрес и ултравиолетово лъчение от слънцето.

Но за да се справим с признаците на преждевременно стареене на кожата, имаме на наша страна един постоянен съюзник, на който винаги можем да разчитаме – кремовете и продуктите против стареене.

Избират се според типа кожа, нуждите на кожата, но и съставките, които съдържат. Ето един списък с полезните съставки, които кремът против стареене задължително трябва да съдържа.

Ретинолът насърчава обновяването на клетките. Това производно на витамин А третира фини линии, бръчки и слънчеви петна. Формите на ретинол са сред най-добрите съставки против стареене, които съществуват на пазара. Ретинолът ускорява репродукцията на клетките, премахва мъртвите клетки и стимулира колагена и еластина, стимулирайки възстановяването на клетките в най-дълбокото ниво на кожата. Той също така подпомага кръвообращението, като увеличава образуването на кръвоносни съдове, така че кожата да изглежда по-здрава.

Екстрактите от годжи бери помагат за възстановяване на увредената тъкан. Годжи бери има изключително силен антиоксидантен ефект и съдържат няколкостотин пъти повече витамин С от цитрусовите плодове. Това означава, че е отлично решение срещу преждевременното стареене и дълбоките бръчки. Тези природни богатства възстановяват колагеновата структура на кожата и мускулните влакна, като се използват все по-често в козметичните формули. Благодарение на богатството на витамини, минерали и микроелементи, те подхранват кожата, овлажняват я и ѝ придават еластичност.

Според специалистите, продуктите с екстракт от годжи бери се борят срещу стареенето, защитават младежкия вид на кожата, подобряват текстурата на кожата и предотвратяват появата на признаци на изминало време.

Плодовите киселини успешно ексфолират кожата

Плодовите киселини (AHA) идват от цитрусови плодове, боровинки, грозде и захарна тръстика. Имат ексфолиращо действие, което премахва мъртвите клетки от повърхността на епидермиса, овлажнява и изглажда бръчките, възвръщайки блясъка на кожата. Кремове против бръчки на базата на плодови киселини се препоръчват за дехидратирана и суха кожа, както и след продължително излагане на слънце.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here