Националната лотария и още нещо…

национална лотария

Прословутите билетчета от националната лотария вече станаха толкова известни, че едва ли има човек, който да не търкал билетче вкъщи, на работа или пък на някоя лавка. Освен това всеки ден по телевизията виждаме реални хора, които, видиш ли, са спечелили 500 000 лева или пък чуваме за съседа от шестия етаж, който отишъл да играе на живо в предаването и се върнал с чисто нов автомобил. Отскоро националната лотария предлага и спортни залози, които могат да се реализират и онлайн на сайта 7777.bg

Факт е, че това си е истинска зараза и че често хората се изкушават да „си пробват късмета”. Разбира се, в това няма нищо лошо.

Вижте още: Как да спечеля от лотарията?

Ако сте от феновете на Националната лотария и знаете всички видове билетчета, от „детелинките” и „златната седмица”, чак до „корабът на съкровищата” и огромните новогодишни билети, е добре да бъдете информирани и за няколко други важни неща, свързани с тях – току-виж вие също сте спечелили от лотарията някой ден.

Със сигурност сте виждали на всеки билет полето с надпис „не изтривай”, но знаете ли какво има под него и защо не трябва да се изтрива? Под това поленце се крият няколко букви и цирфи, или така наречения „контролен номер”, който служи за защита на самия талон. С него може да се направи експертиза на билетчето, ако такава се налага и в случай, че това поле е засегнато по някакъв начин – печалбата не се изплаща. Също така, няма да си получите парите и ако сте повредили билета – например, ако сте го прегънали или пък скъсали, дори и не на цяло. За това пазете добре печелившите си билетчета… все пак не бихте искали да държите бъдещето си в ръцете и да го загубите от невнимание.

Друго нещо, което малко хора знаят, е че можете да си търсите правата. Ако, да речем, според вас сте си закупили невалиден талон, т.е. вие смятате, че той е повреден не по ваша вина, имате право да подадете рекламация в срок до двадесет дни след закупуване на билета. Организаторите на играта определят как точно става това и са длъжни да ви уведомят за тяхното становище.

Печалбите до 1000 лева можете да получите на определени каси, а ако сте спечелили над 1000 лева например, ще се наложи да се разходите до студиото на предаването, за да ви покажат и вас по телевизията с огромен чек в ръце.

И все пак, ако успеете да ударите 500 000 или повече – честито! Само имайте предвид, че няма да ви ги изплатят веднага и на куп. Печалбите от този тип се изплащат в рамките на няколко години, за това не бързайте с харченето.

Късмет!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here