Нова книга на Стивън Кинг

Невероятният разказвач на истории Стивън Кинг ще зарадва почитателите си през 2021 г. с 2 нови книги, едната от които вече имаме и на български („По-късно“ – повече за книгата надолу в статията). Авторът отново ще докаже, че мястото му сред най-богатите писатели в света не е никак случайно.

Били Съмърс

Дата на излизане в САЩ: 3 август 2021 г.

Предстои ни да прекараме още завладяващи часове с поредния вълнуващ нов роман на Стивън Кинг за добър човек с лоша работа. Били Съмърс е мъж в стая с пистолет. Той е убиец под наем и е най-добрият в бизнеса. Но той ще свърши работата само ако целта е наистина лош човек.

И сега Били иска да излезе. Но първо има едно последно попадение. Били е сред най-добрите снайперисти в света, награждаван ветеран от Ирак, Худини, когато става въпрос за изчезването след свършената работа.

И така, какво може да се обърка?

Опитайта така – „Всичко“.

Този грандиозен роман, от който веднъж след като го започнем не можем да се откъснем, е отчасти военна история, отчасти любовно писмо до малкия град Америка и хората, които живеят там. Ще се запознаем с един от най-завладяващите и изненадващи тандеми в художествената литература на Кинг, който се заема да отмъсти за престъпленията на един необикновено зъл човек. Става дума за любов, късмет, съдба и един изключително сложен герой с последна възможност за изкупление.

Няма да оставите тази история до самия край и няма да забравите Били.

По-късно

„По-късно“ (Later) е третата книга, която Стивън Кинг пише за Hard Case Crime. И двете предишни – „Колорадеца“ и „Джойленд“, са обявени за бестселъри на New York Times, а „Джойленд“ е сред любимите книги на автора на нашия екип.

Можете да закупите оттук

Понякога да порастнеш значи да се изправиш срещу демоните си

Син на самотна майка, Джейми Конклин просто иска обикновено детство. Но Джейми не е обикновено дете. Роден с неестествена способност, която майка му го подтиква да пази в тайна, Джейми може да види това, което никой друг не може да види, и да научи това, което никой друг не може да научи. Но цената на използването на тази способност е по-висока, отколкото Джейми може да си представи – както сам осъзнава, когато детектив от Ню Йорк го въвлича в преследването на убиец, заплашващ да продължи с престъпленията дори от гроба.

„ПО-КЪСНО“

Стивън Кинг коментира: „Обичам формата Hard Case и тази история – включваща момче, което вижда отвъд нашия свят и много силни елементи на престъпност и съспенс – изглежда ми перфектно.“

„По-късно“ е красива история за израстването и изправянето срещу демоните си – независимо дали са метафорични или (както понякога се случва, когато сте в романа на Стивън Кинг) „абсолютно реални“, споделя Чарлз Ардай, носител на наградата Едгар, редактор на Hard Case Crime. „Това е ужасяващо, нежно, сърцераздирателно и честно, и ние го представяме на читателите с огромно вълнение.“

„По-късно“ ще бъде публикувана първоначално като книга с меки корици, с изобразена оригинална корица от Пол Ман. Това издание ще бъде последвано от ограничено издание с твърди корици, което ще включва две нови корици на наградения художник Грегъри Манчес, една за самата книга „По-късно“, и една за измислен роман в романа, който се откроява в сюжета.

За феновете ще бъде достъпно и издание на електронна книга на „По-късно“ и аудиокнига на CD и за изтегляне, прочетено от Сет Нумрич и публикувано от Simon & Schuster Audio.

А няма как на пропуснем да споделим и нашите

Любими книги на Стивън Кинг

То

Уникални книги от велики автори
То – част първа

Едва ли има читател, без значение дали е фен на Кинг или не, който да не е чувал за То! Вероятно най-известната книга на автора, филмирана в два различни варианта и донесла световна слава на писателя.

В този роман Стивън Кинг надминава самия себе си!

Градчето Дери е настръхнало. Ужас броди по улиците.  Като деца са минали през мрак, страх и болка, за да унищожат чудовището. Сега — след двадесет и пет години срещу тях пак ще се изправи с цялата си страховита мощ онова, което няма друго название освен ТО!  Кой би повярвал, че кошмарът е дело на свръхестествено същество? И дори да повярва… кой би могъл да се пребори с демона от каналите под Дери.
Може да купите тук

Сияние

Една от най-добрите книги на Стивън Кинг
Сияние

Безспорно част от славата на този роман на Кинг се дължи и на невероятното изпълнение на Джак Никълсън в ролята на Джак Торънс в едноименния филм от 1980г. Но който е прочел книгата, знае че тя е блестящо доказателство за уникалния талант на Кинг да въвлича читателя в света на героите си до такава степен, сякаш ставаме част от тяхната реалност.

Хотел „Панорама“ се намира на едно от най-красивите места в света, но Джак Торънс, съпругата му Уенди и техният петгодишен син Дани са на път да се сблъскат с нещо много повече от природната красота…

Може да купите тук
Ако има кръв

Любими автори - Стивън Кинг
Ако има кръв (Меки корици)

Една от най-новите книги на Стивън Кинг, излязла на български език едва през 2020 г. Сборник от 4 разказа, които както винаги се изчитат на един дъх.

Телевизионните журналисти имат израз за новинарските репортажи: „Ако има кръв, пускаме го пръв“. А бомбеният атентат в прогимназия „Албърт Макриди“ несъмнено ще оглави всички новинарски емисии.

Холи Гибни от детективска агенция „Търси се“ работи по различни случаи − и върху собственото си самочувствие, − когато вижда репортажа по телевизията. Така започва „Ако има кръв“, един от разказите, чието действие се развива след събитията в бестселъра „Другият“.

Компания му правят още три чудесни истории на този невероятно разнообразен автор − „Телефонът на господин Хариган“, „Животът на Чък“ и „Плъх“. И четирите новели представят нагледно майсторството на Кинг като разказвач, умеещ да съчетава хумор, ужас и спиращ дъха съспенс. Изключително любопитната „Бележка на автора“ разкрива как се е зародила идеята за всяка от историите и ни позволява да надзърнем в безграничното въображение на писателя.

Може да купите тук

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here