Как да не се поддаваме на негативната енергия

как да се предпазим от негативна енергия

Да се научите да блокирате духовните токсини, които другите насочват към вас, е голямо постижение

Емпатията е способността на човек да разпознава и чувства емоциите на другите.

Симпатията означава да чувствате състрадание към хората. Често, ако сте емпатична личност, вие поемате много от болката и страданието на другите, за сметка на вас самите. Ако някога сте стояли в една стая с негативно настроен човек, то тогава сте наясно колко отровни могат да бъдат неговите мисли.

Ето няколко начина, по които можете да блокирате пътя на тези духовни токсини към вашето съзнание:

1. Не можете да угодите на всички. 

Ако някой ви тормози, оплаква се от вас или ви обвинява несправедливо, не се опитвайте да го убедите в обратното. Това само ще ви засмуче още по-дълбоко в неговото енергийно поле и ще ви направи психически зависими от него. Не всеки е длъжен да ви харесва. Хората идват на този свят с различни мисии.

Обичайте най-много себе си – така ще си създадете защитно поле, което ще ви предпазва от тези, които ви изцеждат емоционално. Знайте и че не може да промените всеки.

Понякога най-доброто, което може да направите, е просто да се опитвате да не се храните с енергията, която те насочват към вас.

2. Бъдете наясно какви хора допускате в живота си.

Вашето тяло и душа са вашия храм. Не трябва ли хората поне да изтрият краката си, преди да влязат, или няма проблем ако изцапат с кал душата ви?

Няма нищо лошо в това да сте щедри и благосклонни, но е добре да се научите понякога да казвате „не“, за да не се превърнете в жертви, които другите изпълзват и потъпкват.

3. Спрете да обръщате прекалено голямо внимание на другите.

Паразитът се нуждае от подходяща среда, за да оцелее. Когато насочвате вниманието си към някой друг, вие всъщност му давате енергия.

А енергийните вампири крадат мислите ви и отнемат от вашите ви енергийни нива.

Те стоварват собствената си енергия върху други и после потеглят към следващата спирка. Приятелството е нещо прекрасно, но отново е добре да има граница, която да не бъде пресичана.

Може да откриете, че сте източник на енергия за някой колега/колежка. Тези хора предават своите разочарования и успехи на вас. Всички тези емоции могат да ви изтощят и да направят така, че да нямате реална преценка за собствения си живот. Бъдете верни на собствените си чувства и ограничете контактите си с такива хора.

4. Дишайте сред природата,
медитирайте и релаксирайте.

Пречистете се, упражнявайте се, носете се леко, като пеперудата, чийто полет е нежен, но бърз.

Дишането увеличава циркулацията на кръв в тялото и помага, когато се опитвате да не поемате енергията на другите около вас. Вървете уверено, с високо вдигната глава и не позволявайте на никой да ви принизи.

5. Поемайте пълната отговорност за вашите мисли и емоции.

Вселената изпраща хора, които постоянно ви подлагат на изпитание. Вие не сте жертва, никой няма власт над вас.

Когато държите отговорни единствено себе си за пътя, който сте избрали, тогава значи сте се свързали със собственото си „аз“ на по-високо ниво.

А когато тази връзка съществува, духовният ви център не може да бъде разрушен лесно. Не забравяйте, че вие сте създатели и пазители на собственото си енергийно поле.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here