Как да купувате дрехи онлайн?

1496

Никога не е имало толкова успешен и удобен начин за пазаруване като онлайн пазаруването. Всичко ви е на една ръка разстояние, намирате се в уюта на собствения си дом (или където и да) и с лекота можете да се придвижвате между различни магазини, да сравнявате цени и модели и да купувате само с няколко кликвания от най-добрия онлайн магазин.

Все пак, електронното пазаруване има някои правила и рискове, затова сме събрали някои полезни съвети за вас.

Направете проучване

Точно както при обикновеното пазаруване, основните фактори, които трябва да имате предвид, са цената и удобството. Цената очевидно много по-лесно може да бъде сравнена онлайн отколкото при обиколка пеша из магазините, но затова пък ще се затрудните при избирането на точния размер.

Затова е необходимо предварително да сте наясно със собствените си размери, с европейската номерация при дрехите/обувките, а в случай, че сайтът не предоставя такава информация, можете да проверите на сайта на самия производител.

Легитимност

Не искаме да се опитаме да ви плашим излишно, но е добре да проучите сайта, от който ще пазарувате, за да не бъдете измамен. Обикновено колкото по-изчерпателен, стилен и информативен е един сайт, толкова по-вероятно е да е законен.

Освен това можете да потърсите в Google по името на фирмата. Бъдете сигурни, че ако има нещо нередно, опарени потребители вече ще са разтръбили за това. Разбира се, винаги можете да предпочете да платите при доставката, за да се подсигурите максимално. internet-pazaruvane

Допълнителни разходи

Ако вече сте стигнали до етапа на купуване, един добър сайт ще ви даде възможност да видите общата дължима сума, заедно с всички такси за обработка, транспорт и други потенциални такси, които ще бъдат начислени. Често пъти, ако пазарувате от чужбина, транспортните такси може да са толкова високи, че да обезсмислят цялата покупка, затова имайте предвид крайната цена на стоката, която сте избрали.

Политика на връщане

Безспорно колкото по-голям е търговецът на дребно, толкова по-изгодна за вас е политиката му за връщане на закупена стока. Ако сте избрали малък и неизвестен онлайн магазин, не се учудвайте когато реагират безсърдечно на тъжния ви имейл, в който обяснявате, че купената от тях дреха не ви стои както сте си представяли.

Дори и да приемат дрехата обратно, ще ви бъдат начислени всички транспортни разходи, така че вероятно сами ще се откажете да я връщате.

Фалшиви стоки

Колкото по-скъпа е една стока, толкова повече желаещи има да я фалшифицират. Това означава, че на пазара на луксозни и маркови стоки в интернет е пълно с фалшификати. Дори законните търговци на дребно са хващани да продават фалшификати без тяхно знание.

Единственият начин да се предпазите от този риск е да купувате подобни стоки лично. Вероятно ще трябва да платите повече отколкото при онлайн покупка, но поне ще сте сигурни, че ги давате за оригинала.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here