Тайните на перфектния грим

855

Искаме да имаме перфектен грим, но не сме професионалисти? Няма проблем. Съветите на нашите експерти по-долу ще ви помогнат да покажете своята красота на целия свят.

Как да изберем подходящ фон дьо тен?

В никакъв случай не се спирайте на по-светъл, защото така ще подчертаете по-силно недостатъците на кожата си. Оптималният вариант е тонален продукт с един тон по-тъмен от естествения цвят на кожата, може да си позволите и такъв с блестящи частици.

Как да използваме тонален крем?

grimiraneПърво в никакъв случай не нанасяйте плътен слой, с който рискувате да заприличате по-скоро на персонаж, излязъл от епохата на Луи ХІV, а и по този начин със сигурност ще прибавите няколко години към възрастта си. Това със сигурност не е перфектен грим. Правилният подход предполага първо да почистите добре кожата си, след това да нанесете хидратиращ крем (или флуид), а накрая без да наплъстяват, нанасяте тоналния крем.

Как да прикрием тъмните кръгове около очите?

За съжаление, с възрастта кожата около очите изтънява, превръщайки се в сериозен недостатък, който трудно се прикрива крем, но пък идеално може да бъде маскиран с коректор, нанесен с леки потупвания. Внимавайте да не изберете прекалено светъл нюанс – (д)ефект често срещан при грима на някои наши фолкпевици. Може да си направите т.нар. опушен грим.

Как да изберем руж?

За постигане на перфектен грим най-удачен е изборът на прасковени нюанси, които гарантират че няма да заприличате на клоуни, както се случва най-често, ако се спрете на ярки тонове.

В никакъв случай обаче не се лишавайте от магическата „сила“ на ружа, който придава здрав и свеж вид на лицето, както и известна изразителност.

Как да се преборим с разтичането на червилото?

cherviloПросто очертайте контура на устните с молив – задължително един тон по-светъл от червилото! А след това нанасете и самото червило. Така не само ще предовратите този неприятен ефект, но и ще подчертаете формата на устните.

Как да подходим при нанасянето на ярки червила?

Първо започваме с уточнението, че ако сте дама на средна възраст е по-добре да забравите за тях, тъй като те допълнителто състаряват. Също така е добре да се спазва златното правило, че ако акцентът е върху яркото червило, то задължително трябва да заложите на лек грим на очите. Най-добре е да нанесете с четчица и да попиете със салфетка излишното червило. За по-драматичен и дълготраен цвят можете да нанесете пудра върху устните си и втори слой червило.

Как да нанесем спирала за да имаме перфектен грим?

krasivi-ochi-migli
Как да гримираме очите си?

В никакъв случай не нанасяйте спирала върху долния клепач на миглите, тъй като рискувате да подчертаете торбичките и сенките под очите. Естествено, изключение е възможно само в случай, че миглите ви за прекалено светли, в този случай обаче внимавайте с наплъстяването. Преди да минете с черен туш миглите на горния клепач можете да им придадете дължина и обем, като предварително ги извиете.

Тайната на перфектния макиаж се крие и в това да го съобразите не само с облеклото и прическата, но и с възрастта, тена, овала на лицето.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here