Точният грим според формата на лицето

Грим според формата на лицето

Както може би повечето от гримиращите се жени се досещат, съществуват основно 4 форми на лицето – квадратно, продълговато, овално и сърцевидно.

Каквато и да е формата на вашето лице, би било добре да знаете, как да подчертаете хубавите, естествени форми на лицето и да прикриете несъвършенствата с грим. Като целта на грима и на гримирането, като цяло е да се постигне считаната за идеал овална форма на лицето.

Първо е добре да изберете фон дьо тен, който да е напълно подходящ за вашия тен на кожата. А той такъв трябва да е с по-светъл нюанс от цвета на кожата ви. Важно правило тук, което е добре да запомним, е че светлите тонове и отблясъци подчертават, а тъмните и сенките – скриват и намаляват визуално.

Така логично е да направите по-светли и подчертани хубавите черти на лицето си и да потъмните недостатъците си, които искате да са и по-невидими.

Няколко стъпки преди да започнете: Хубаво е да направите една лека „инспекция“ на лицето си преди да започнете с грима. Приберете косата плътно назад с ластик или на кок и хубаво огледайте формата на лицето. Решете какво искате да скриете и какво да подчертаете и след това вземете подходящия за вас фон дьо тен, който идеално ще се слива с вашият нюанс на тен, като изберете един по-светъл и един по-тъмен.

Първо нанесете малко от тъмния фон дьо тен върху частите на лицето, които искате да „намалите“, като например по-голяма челюст или нос. А за скулите може да използвате по-светлия, като целта да ги направите по изпъкнали и видими. След това нанесете основния фон дьо тен върху цялата площ на лицето и на врата, като ги преливате в по-тъмни и по-светли нюанси, които нанесохте преди това. Вижте отново дали грима стои естествено и ако се налага туширайте някой зони.

Гримиране на квадратно лице

Грим според формата на лицето - квадратно лицеАко искате да смекчите чертите на квадратното си лице, използвайте фон дьо тен от по-тъмната гама, оформяйки почти триъгълна форма, като затъмните кожата от двете страни на челюстта.

Също така нанесете от по-тъмния цвят и от двете страни на челото за да намалите визуално ширината на горната част на лицето.

Сложете и по-светъл нюанс над скулите за да ги изсветлите и подчертаете, а след това нанесете основния фон дьо тен и го прелейте хубаво. За ефектен финиш нанесете руж върху скулите.

Гримиране на продълговато лице

Грим според формата на лицето - продълговато лицеЗа да се намали дължината на продълговато лице  отново използвайте тъмен фон дьо тен около горната част на челото, преливайки го дори в линията на косата. Опитайте се да сложите сянка и по цялата челюст и под скулите. А самите скули отново се известляват, като след това отново се нанася основния фон дьо тен, като  го прелеете добре.

И ако е необходимо за пълен завършек, нанесете отново тъмните и светли нюанси, след това поставете подходящ руж върху скулите.

Гримиране на сърцевидно лице

Грим според формата на лицето - сърцевидно лицеСърцевидното лице също изисква по тъмната гама на фон дьо тените, като отново нанасяте от двете страни на челото, за да се намали ширината му в горната част, а също така и върху брадичката, за да облекчи остротата й.

Тук отново се повтаря процедурата с по-светлия нюанс на скулите и последващото нанасяне на основен фон дьо тен, който да е разнесен и смесен добре.

И така завършвате отново с руж върху скулите си, който се прелива към слепоочията.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here