Какъв плот за вграждане да изберем за своята кухня

Една част от задължителното обзавеждане за кухня е печката. Напоследък много популярни са уредите за вграждане и затова плотовете и фурните трябва да бъдат избрани внимателно. Котлоните могат да бъдат газови или електрически. На пазара можете да намерите различни големини, форми и модели вградени уреди.плотове за вграждане

Предварително решете какво захранване ще имат

Има няколко неща, които трябва да обмислите преди да се насочите към покупка на плотове за вграждане. Първото и най-важното е какъв ще е типът на котлоните.

Имате две възможности: на газ или електрически. И двата вида имат своите предимства, затова просто трябва да прецените кои ще са ви най-удобни и с какви предпочитате да готвите:

  1. Газови

Те загряват много бързо. Пламъкът се разпределя равномерно по дъното на съда и ускоряват процеса на готвене. Така си спестявате пари от електричество. Има хора, които се притесняват да готвят на газ и затова предпочитат електрическите модели.

  1. Електрически

Този вид е малко по-скъп от газовите, но е много лесен за използване и поддръжка. Индукционните модели се захранват от електричество и загряват бързо. Те са икономични и в дългосрочен план ще оправдаят своята цена. Тези плотове предават енергия директно на съдовете.

Стъклокерамичните са енергийно ефективни и изразходват по-малко електроенергия.

Брой на котлоните

Керамичните кухненски плотове за вграждане могат да бъдат с различен брой зони за готвене. Най-често имат две или четири, а в по-редки случаи седем. Те мога да бъдат комбинирани – няколко котлона с различни размери. Тези варианти са най-удобните, защото ще можете да използвате различни по големина тенджери и тигани. Така ще можете да готвите няколко ястия наведнъж без проблем, дори само при двоен котлон за вграждане.

Каква мощност да изберете

Нивото на мощността се измерва във ватове. Колкото по-високи са те, толкова по-бързо ще загряват котлоните. Плотовете за вграждане имат и набор от функции за различна мощност. При по-семплите модели те могат да бъдат: ниско, средно и високо. По-скъпите варианти имат доста нива, на които можете да приготвяте храната прецизно. Най-популярните модели към момента са Bosch, Gorenje, Electrolux. Можете да намерите различни модели и цени – има по-евтини и по-скъпи видове в онлайн магазините. Всичко зависи от бюджета ви и идеите за монтаж.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here