Препоръки за избор на монитор за геймърски компютър

Какъв монитор за гейминг

Когато избирате геймърски компютър, отправна точка обикновено са наличните средства за покупка. Или става дума за пари, които може да отделите. Но най-важният допълнителен елемент за осигуряване на комфортен геймплей е изборът на монитор, с който геймърските компютри се свързват.

Така днес в статията ще отделим внимание на характеристиките на монитора.

Какви трябва са всъщност?

Те включват: размер, формат на изображението, резолюция и качество на картината, дизайн и външен вид, технологии, които намаляват умората на очите и т.н.

Широкоекранният монитор с бърза матрица TN (1ms време за реакция и високо качество на картината;) с пропорция 16:9  и резолюция не по-ниска от Full-HD (1920×1080 пиксела), имаща цифрова видео връзка (HDMI, DisplayPort или DVI), е добро решение.

За видео игри с поддръжка на високо  ниво на детайлите се препоръчват по-модерни модели монитори с резолюция Ultra-HD (3840×2160 пиксела). Съответно, когато избирате геймърски компютър, трябва да се уверите, че неговата видео карта поддържа необходимия видео режим, както и подходящ цифров видео конектор, към който може да свържете избрания монитор. Трябва също да се помни, че има възможност за свързване на няколко монитора към един компютър, което прави геймплея възможно най-комфортен.

Вижте също: Най-добрите офис столове и как да изберем офис стол

За супер маниаците, любители на специални гейминг серии, са добри мониторите от ASUS®, лидер на пазара в гейминг мониторите. Редица модели поддържат висока честота на опресняване на кадрите (до 144 Hz), което предотвратява ефекта на размазване на изображението при обработката на динамични сцени.

При тях със знак плюс е и технологията на синхронизация на скоростта на кадрите, произтичаща от видео картата и скоростта на кадрите, генерирана от електрониката на монитора.

Тези подобрения са налице и при монитори марки NVIDIA® G-SYNC ™ и AMD® FreeSync ™, които са проектирани да работят съвместно с видео картите NVIDIA® GeForce ™ и AMD® Radeon ™. При избора на гейминг монитор за геймърски компютър трябва да се даде предимства на технологията за намаляване на напрежението на очите по време на дълъг престой по време на игралния процес. Тези технологии включват ASUS® Ultra-Low Blue Light ™ и ASUS® Flicker-Free ™, които съответно намаляват вредната за окото синя светлина и премахват трептенето на изображението. Хубаво допълнение към гамата от модели за гейминг монитори са функциите на ASUS® GamePLUS ™, които позволяват да включи например таймера, като просто се натисне бутона на монитора.

Със сигурност качественият монитор дава страхотно изживяване по време на игра! По тази причина, нашият съвет е – не икономисвайте средства, когато искате да поглезите сетивата си!

Наистина си заслужава!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here