Кажи ми къде пълнееш, за да ти кажа причината!

Къде пълнееш

Ако сте от щастливците да имате братя и сестри, вероятно ви се е случвало да се премерите заедно на кантара и въпреки че тежите еднакво, да изглеждате различно.

Това е така, защото всеки човек е склонен да пълнее в различна област на тялото.

Разбира се, гените и структурата също имат значение, но основна роля играят хормоните и любимите храни. Ако приятелката ви си хапва гордо ябълка, докато вие отхапвате от вафлата с фъстъци, нищо чудно, че вие се чудите как да се отървете от паласките, а тя – не.

Не само храната обаче определя какъв модел бански ще изберем за плажа, но и начинът на живот, навиците, дори часовете сън. И за да не си помислите, че ви говорим ей така, нека видим кой, защо и как пълнее.

Напълняване в ръцете и гърдите

Рядко ще видите вегетарианец с дебели ръце и месести гърди. При жените пък рязко контрастират ръцете и гърдите с талията и ханша.

В повечето случаи там пълнеят хора, които не сядат на масата без месо.

Напълняване в зоната на корема при жените

Причината да трупате досадни килограми в тази част на тялото е, че обичате да си похапвате. Паласките и коремчето обаче не са резултат от хапване на салати и кълнове, а на – торти, шоколади, бонбони и изобщо всичко, което изобилства от захар.

Ако не намалите захарта, ще трябва да увеличите размера!

Напълняване в зоната на корема при мъжете

За разлика от жените, мъжете рядко са фенове на захарната фабрика. За сметка на това, са заклети почитатели на бирата.

Кехлибарената напитка може да „сбира“ хората, но и прибавя сантиметри към корема.

Напълняване в седалището и бедрата

Пухкавото дупе и пищните бедра обикновено са резултат от хормонален дисбаланс. Проблемът е, че докато не се появят някакви сериозни оплаквания, така и не разбираме за тях. Най-често си изследваме хормоните при съмнения за нарушена функция на щитовидната жлеза или менструални колебания.

И все пак, винаги има какво да се направи!

Не се заседявайте дълго на едно място, откажете проклетите цигари и алкохола и във фитнеса не слушайте инструктора, когато ви съветва да тренирате с тежести.

Напълняване само в краката

Ако трупате килограми само в краката, по всяка вероятност прекалявате със солените храни и задържате вода. Първото нещо, което трябва да направите, е да изхвърлите всичката сол от вкъщи и да напълните хладилника с детоксикиращи храни – краставици, пилешко филе, праскови, смокини, грозде, диня и копър.

Временно изключете напълно яйцата, бобовите храни, мляко, рибата, кренвирши и салами, консерви и туршии. За съжаление, задържането на вода не е само заради солта, а и – заради захарта. Знаете какво да направите със запасите от шоколадови десертчета.

И сега, когато разбрахме на какво се дължи напълняването ни, може да вземем мерки и да влезем във форма. Не че е лесно, но пък си струва!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here