Разширени вени и народни рецепти

лечение на разширени вени вкъщи

Мнозина смятат, че с медицински методи лекарите не могат да се справят с лечението на разширени вени. Всеки, запознат с методите на народната медицина, ще ви каже, че нито неудобните еластични чорапи, нито бинтовете, нито натоварващата лечебна гимнастика, нито лекарствата, нито хирургическата интервенция помагат за решаване на проблема. Те само временно облекчават страдащите и не лекуват напълно.

При варикозата, която продължава цял живот, проблемът не е само в неестетически грозните разширени вени, а най-вече в тромбите тях, които достигат в един момент до сърцето заедно с кръвта.

Самолечение на разширени вени

Народната медицина от незапомнени времена се е заела сама да цери варикозните разширени вени и почитателите на нейните методи залагат на нея в борбата си за оздравяване. Рецептите за самолечение не са една и две, но всяка от тях дава надежда на пациента за излекуване.

Още в древността за лечение на разширени вени по препоръка на народни лечители заболелите са носели медни гривни.

Например със 100% натурален ябълков оцет се търкат два пъти дневно с памук всички засегнати части, като оцета се втрива добре, без да натискате. Това се прави сутрин и вечер за около 5 минути, като едновременно пиете по половин чаена чаша вода с 2 чаени лъжички оцет. Запознати твърдят, че за месец ще има подобрение в състоянието ви.

Разновидност на това лечение е разпространеният в Рупите вариант на цяр с оцет от ябълки и плод на черен бъз, предварително изсушен. Ежедневно преди ядене изяжте 10 и изпийте 200 милилитра затоплена вода с 2 чаени лъжички от оцета.

По-нестандартно лечение предлага методът, според който трябва да се подпрете на стената и да удряте пети в земята. При него се надигате на пръсти и със сила да удряте пети в земята, на секунда по един удар. Правете това няколко пъти дневно за по 5 минути. Така клапите на вените, лека полека стават еластични и се възстановяват.

Значително подобрение ще усетите само за 2 седмици, вените ви ще бъдат почти напълно прибрани и бучките по краката ви – съвсем малки, твърдят хората, изпитвали този метод.

Известната пророчица Ванга също е разказвала за цяр срещу варикоза. При нейния метод е нужно рано сутрин да намокрите чаршаф с роса и да увиете краката си за десетина минути. Ходете рано сутринта по росата, обути в чорапи и щом те я попият, оставете ги на изсъхнат обути. Освен това пригответе смес от зехтин и зелени орехи, които да престоят за четиридесет дни на слънце, а после мажете с настойката болните участъци.

Налагането с мед също помага. Правете това четири дни. Медът се маже на мека кърпа и се поставя на болното място. Лечението продължава месец.

За масаж с лед се замразява сока на червена боровинка. Със замръзналото ледено боровинково кубче трябва да направите масаж на краката, а след това ги оставете да изпръхнат, без да ги подсушавате.

Настойка за мазане от ревен и свинска мас също помага много при варикоза.
Понякога най-простите съвети помагат най-много. Например, преди да си легнете вечер, повдигнете краката си на стената и постойте така. Добре е да ходите боси колкото може повече, съветват народни лечители

Руската народна медицина също е помислила за борба с варикозата. Тя препоръчва церене със зелен домат, при което измивате и нарязвате на тънко няколко плода, след което ги подреждате на засегнатия участък и бинтовате. Компресът не се сменя докато не усетите, че кожата ви под него изтръпва. Правете превръзката пет пъти дневно и скоро ще имате резултат, което показва ефикасността на този метод за лечение на разширени вени.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here