Роклята – незаменима част от гардероба на всяка жена

Роклята е специален елемент от женския гардероб. Отворен гръб, свободна кройка, дантелени гарнитури… С помощта на вечерна рокля всяка жена се превръща в истинска принцеса.

Изборът на вечерна рокля е вълнуващо преживяване! Въпреки това, често този ярък процес се превръща в истинско изпитание за съвременните модници. В крайна сметка магазините днес предлагат огромно разнообразие от опции за това облекло. Идеалната вечерна рокля трябва да подчертава всички предимства на фигурата на своя собственик и да скрие недостатъците, ако има такива. За да изберете правилната рокля, трябва да следвате няколко прости съвета.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато избирате вечерна рокля, е вашият ръст. Най-подходящият вариант за дребнички момичета е рокля, която обгръща фигурата. Много добре ще изглеждат и модели от ефирни материи, с висока талия и свободни поли. Обикновените тоалети и високите токчета ще ви помогнат да направите фигурата перфектна, като визуално я разтягат. Собствениците на висок ръст трябва да дават предпочитание на вечерни рокли „дълги“ или класически „с дължина до коляното“.

Следващата точка е типът на вашата фигура. Модели рокли с ръкави, както и рокли с А-силует изглеждат страхотно на по-едри дами. Собствениците на великолепен бюст трябва да изберат облекло със средно деколте. Леко висока талия и свободна кройка ще ви помогнат да скриете корема, а презрамките ще подчертаят талията. Не забравяйте, че асиметричните поли правят бедрата ви да изглеждат по-големи, докато роклите с широка долна част имат обратен ефект. За да не изглежда силуетът по-голям, не трябва да купувате рокли, украсени с волани отдолу.

Жените с пълни ръце трябва да избират рокли с дълги ръкави. А за собствениците на стройни крака е по-добре да се спрат на рокли с поли малко над коляното. Ако имате широки рамене, трябва да изберете вечерни рокли от шифон с къси вълнообразни ръкави. В този случай не се препоръчва да ги оставяте голи. Моделите с дълги разширени ръкави ще ви помогнат да направите пълните ръце по-тънки.

Особено внимание трябва да се обърне на избора на цвета на роклята. Класическите цветове на вечерните рокли са черно, маслинено, кафяво, синьо, сребристо и горчица. Засенчване на кожата на „топъл“ цвят ще помогне на оранжеви, червени и черни рокли. А собствениците на бледа кожа ще могат да блестят, като изберат вечерни рокли в нежни пастелни цветове: бежово, розово, синьо, прасковено, жълто. Тъмнокосите момичета трябва да избират рокли в лилаво, сиво, синьо, черно, синьо и други хладни нюанси.

Ако сте истинска дама, която е свикнала да живее с всички правила на етикета, не забравяйте, че рокли с отворени рамене могат да се носят от седем часа вечерта, рокли с предизвикателно деколте след осем, а рокли с дълбоко деколте могат да да се носи само след десет часа вечерта. Не забравяйте, че вечерното облекло, прическата и гримът през деня са лоши маниери!

За вечерна рокля трябва да изберете правилните и подходящи обувки. Идеалният вариант са елегантни сатенени или лачени обувки с токчета. Предпочитание трябва да се даде на тънки токчета и подметки. Материалът, от който са изработени обувките, със сигурност трябва да е лек. Можете също да изберете кокетни сандали с отворени отпред, а затворени отзад. Цветът на обувките трябва да съответства на избраната рокля. Има няколко опции за съвпадение на цветовете с идеалното изображение:

1) Една цветова схема във вечерна рокля. Например избираме бежови обувки за кафява рокля и сини обувки за синя рокля.

2) Цветове, които вървят добре един с друг. Изберете зелена рокля – купете кафяви обувки.

3) Неутрален цвят на обувките: сиво, черно и бяло. Вечерна рокля от абсолютно всеки цвят е идеална за такива обувки.

4) Неутрален цвят на роклята. Цветът на обувките, съчетан с това облекло, трябва да привлича вниманието на околните.

Избягвайте обаче такива предизвикателни комбинации като жълто – лилаво, синьо – оранжево, червено – зелено. Не забравяйте, че във вечерната визия акцентът трябва да бъде насочен само към едно облекло.

Подходящите бижута и аксесоари ще ви помогнат да завършите визията си. Не съжалявайте и отделете малко време за избор на рокля, за да можете на празничната вечер да привлечете всички възгледи на мъжката половина и да се почувствате като истинска грациозна принцеса.

Успех и творчество в това вълнуващо занимание!

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here