Как да опазим летите джанти

За да останат джантите там където им е мястото, ги закрепяйте със секретни болтове и гайки.

Не само у нас, но и в чужбина посегателствата върху паркираните автомобили не са рядко явление. Изключително неприятно е да бързате сутрин за работа, а да не можете да потеглите с возилото си поради факта, че колата е останала без джанти и гуми. Шофьорите предприемат различни мерки, като поставяне на аларма, застраховка „Автокаско“ и други, но това определено не спира крадците. Най-атрактивни са летите алуминиеви джанти и ако сте решили да обновите колата си с такива е добре те да бъдат монтирани със секретни болтове. Обикновените крепежни елементи, които масово се поставят за да се закрепи джантата за автомобила се развиват за секунди. За да затрудните крадците и дори да ги откажете е препоръчително да поставите секретни болтове за джанти. Повечето скъпи марки автомобили фабрично разполагат с такива. Захващането на този тип болтове е външно и осигурява пълна стабилност и сигурност при натоварването на гумите на пътното платно.

Смяната на джантите поради това, че искате да поставите нови или пък заради повреда всъщност се извършва само от специализирани сервизи. Тъй като с обикновен инструмент не е възможно да развиете секретните болтове при нужда от професионална намеса е добре да посетите вулканизатор. Ако се опитате с непрофесионални инструменти да свалите крепежните елементи от джантата то в 90 % от случаите няма да успеете да го направите. Често крадците, които се опитват да отмъкнат тези части от колата ви единственото, което успяват да направят е да счупят секретния болт.

Покупката на нов комплект секретни болтове за джанти и секретни гайки е неизбежна. Вземете мерки за да защитите автомобила си. В магазините за авто аксесоари и части се предлагат доста качествени крепежни елементи като секретни болтове и гайки. Тяхната дължина е регулируема и пасва на почти всички стандартни размери джанти. Не са малко креативните собственици на автомобил, които за да защитят джантите си от крадци дори поставят не по един, а два комплекта със секретни болтове и гайки, като така максимално затрудняват апашите.

Вижте още автоаксесоари на сайта Autopro.bg

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here