Предстои най-дългото изложение на ретро-автомобили

„London to Brighton Veteran Car Run“ (LBVCR) на Кралския автомобилен клуб е спектакъл, който просто не можете да пропуснете. Всяка година през първата неделя на Ноември, повече от 500 класически автомобила вземат участие в годишна веселба от Хайд парк в Лондон до морския курорт Брайтън.

Повечето шофьори се обличат в костюми от периода на създаване на автомобила им и биват наблюдавани от стотици хиляди фенове по улиците. Само автомобили произведени  преди 1905г. могат да вземат участие, така че това се превръща повече в сензационно возене, отколкото във вълнуващо състезание.

Днес събитието е изключително популярно благодарение не само на собствениците на ретро автомобилите, а и на знаменитостите от света на спорта, телевизията, сцената и музиката. Дори кралски особи са вземали участие в „надбягването“.

За истинските ентусиасти в петък се провежда търг за автомобили в „Bonhams“ и конкурс в Реджънтс парк в събота. И двете събития са се доказали като страхотна възможност да видите отблизо тези изискани образци на класическата техника и да се насладите на целия им блясък.

Тази година се оказва специална за LBVCR, защото ще отбележат 80-та си годишнина от първото състезание, организирано от Кралския автомобилен клуб през 1930г., като само три коли се включили през тази година. Но реално самото събитие се случва от 1896г.

Предстоящото изложение ще се случи на 7 Ноември, като всички участници ще се съберат в Хайд парк и първата група ще тръгне в 7 часа сутринта. Ако искате да участвате с автомобила си (помнете, че трябва да е произведен преди 1905г.) можете да се регистрирате тук. А ако само искате да видите едни от най-красивите ретро автомобили в Европа, най-старият от които е Mercedes Benz от 1894г., то единственото, което се изисква от вас е просто да решите на коя част от трасето искате да се разположите.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here