Какви са тайните на удобния трапезен стол

удобен стол

Столът е важна част от обзавеждането на всяка трапезария. Без него това помещение е някак нефункционално, затова е и важно да го изберете правилно. Ето какво да съобразите когато купувате трапезни столове:

Удобство

Да, знаем, че столът трябва да си отива с масата (макар и да не е задължително), но освен това трябва да бъде и удобен за седене.

Това дали е удобен се определя от неговата мекота, формата на седалката и самата височина на стола от земята, наличието на подлакътници, както и това как краката ви стъпват на пода – ако е прекалено висок, можете да прекъснете притока на кръв към краката и те да изтръпнат, което е неудобно, а и нездравословно.

Комфортен при продължително седене

Трапезата е място за семейни и приятелски събирания и за споделяне на ястия. Тези срещи обикновено отнемат време, затова е важно да седите на комфортни и качествени трапезни столове, каквито ще намерите в магазина на GRANDecor.

Препоръчваме столове с тапицирани гръб и седалка или поне тапицирана седалка, което ги прави приятни на допир, меки и по-приятни за седене при продължителен престой.

Да подкрепя правилно кръста и гърба

При седене е важно кръста и гърба да бъдат правилно подкрепени, иначе може да се стигне до схващане и дискомфорт. При изправено положение, гърбът има възможност и способност сам да коригира подкрепата си, но при седнало положение е нужно да бъде подкрепен от нещо.

Достатъчно висок за масата

Важно е столът за хранене да бъде достатъчно висок за масата, с която ще бъде използван, тъй като ако е прекалено висок няма да бъде удобен, а ако е прекалено нисък, няма да имате адекватен достъп до плота на масата.

Това е и причината много от трапезните маси да се предлагат и комплектоват с направени специално за тях столове. Така се гарантира, че всичко ще бъде оразмерено правилно и няма да има усещане на дискомфорт.

Лесен за почистване

След като ще се храните седейки на този стол, желателно е той да бъде и лесен за почистване и поддръжка. Правилно е да допуснете и вероятността той да се изцапа от храна, прах и други неприятни нечистотии.

Ако е тапициран, е желателно да бъде с калъф, който може да се сваля и пере в пералня, ако е без тапицерия е желателно материята, от която е направен, да бъде лесна за почистване. Еко кожата е добър вариант, тъй като предоставя гладка повърхност, която не задържа влага и може да бъде почиствана дори с мокра кърпичка.

Да си отива с масата и декора на трапезарията

Добре е соловете да си отиват с останалите мебели в стаята, но ако харесвате комбинации от цветове, можете да комбинирате няколко различни цвята от един и същи модел.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here