Как да изберем UV лампи за сушене на гел лак

Вече не е необходимо да чакате минути и часове за изсъхването на гел лака върху новия ви маникюр, тъй като това може да се случи само за минута, благодарение на специалните UV печки за нокти. Какво представляват, как да изберете и да използвате? Нека видим съветите на експертите от онлайн магазин 4sales!

Как работят UV фурните за маникюр

Печки за маникюр

Гел лаковете са революционното чудо в съвременната ноктопластика, тъй като осигуряват така жадуваната здравина и устойчивост на покритието, без необходимост от дълго чакане за неговото изсъхване. Това вече се случва само за 1-2 минута, чрез специалните печки за нокти. Процесът по полимеризация се изразява в осветяване на нанесеното вече покритие върху ноктите с ултравиолетова светлина. То се втвърдява и повишава издръжливостта си за седмица или повече. Корпусът е с отвор за поставяне на ръката под светлината за определено време.

От какви видове можем да избираме

От гледна точка на вида на използваната лампа в съвременните пекарни за полимеризация на гел лакове, днес най-разпространени са:

  • UV – най-обикновените, евтини и разпространени ултравиолетови печки в ноктопластиката;
  • LED – по-съвременната и икономична технология, която бързо изпича геловите материали и са с мощност от 3 до 66 W;
  • хибридни UV+LED – икономични и дълготрайни, те работят с всякакви материали и често се предлагат с мощност от 48W.

На какво трябва да се обърне внимание

Ултравиолетовите печки за нокти са сред най-разпространените при използване в домашни условия и от мощността зависи и какви материали могат да се полимеризират. Моделите с 36W мощност могат да сушат всички видове материали. Обикновено, тези са предпочитани при домашна употреба и издържат около 3-5 години. При покупката на нова печка, обърнете внимание дали има възможност за самостоятелна смяна на лампата при нейното изгаряне. Също, за предпочитане е да изберете възможност за сушене на всички нокти едновременно, което значително ще намали времето за полимеризация.

Как е правилно да се използва

Съвременните печки за нокти не са сложни за употреба, дори и в домашни условия, тъй като са съставени от компактен пластмасов корпус, в който има отвор за поставяне на пръстите под лампата. Има кабел, който трябва да включите в контакта, и да натиснете бутона за включване или просто да поставите пръстите в отвора, където специален сензор ще светне автоматично. Процедурата по полимеризация, в зависимост от мощността на устройството, ще отнеме средно 2 минути.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here