Човек vs Компютър!

Съвременното „приятелство“ между нашата личност и най-използваната съвременна машина, компютъра/лаптопа, е може би един доста актуален и важен въпрос. Ежедневно ние стоим вторачени в мониторите на персоналните си PC-та и дори не усещаме, как повече от 80% от времето ни минава така. И както може би се досещате, това „висене“ си има и своите минуси, които се отразяват най-вече на здравето ни. За някои от най-често срещаните проблеми при работата с компютър си говорихме тук, а по-долу споделяме и други идеи за преодоляване на „компютърните разстройства“.

Негативното електромагнитно излъчване, на което се излагаме пускайки компютъра си, обаче може да бъде намалено значително с няколко лесни и практични трика.

Как да предпазим здравето си при продължителна работа с компютър?

Като за начало може да вземете малко парче колофон (с диаметър около 2 см) и да го сложите в близост до компютъра си. Сменяйте го веднъж в месеца.

Друга идея е да вземете парче глина, червена, и да направите от нея три топки с диаметър около 3 до 5 см. Едната топка поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза на прозореца или някъде където има достъп до светлина, за да бъдат огряти от слънчевите лъчи. След една седмица, може да смените топката до вашия компютър с една от тези на прозореца. Всяка топка трябва да се „презарежда“ на слънце в продължение на няколко дни, за да възстанови защитните си сили.

Може би много от вас вече знаят, че e

хубаво да имате някакво растениe

в близост до машината си. А това, което е интересно може би е, че именно кактуса и бегонията оказвали най-полезно действие.laptop-raztenie

В близост до лаптопа или компютъра също, може да поставите аквариум с рибки, като за предпочитане е вътре да има… златна рибка.

Изрежете от картон четири триъгълника с дължина на основата 10 см и височина на страните 24 см, а след това ги залепете с тиксо или лепило, но без да използвате игли и кламери. Сложете четиристенната пирамида до задната страна на компютъра!

Но разбира се най-вече, е хубаво да използвате съвременните методи за предпазване най-вече на очите, като очила с предпазно покритие, наред в всички други подобни идеи, изброени по-горе.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here