Баланс между мода и мъжественост

Дефилетата на висша мода ви плашат и ужасяват с предложенията си и най-вече с опита да посегнат на безспорната ви мъжественост. Разбираме ви напълно, затова ви предлагаме как хем да сте в крак с модата, хем да не изглежда сякаш сте прескочил на отсрещния бряг.

Какво да се избягва

Цветя

Ясно ни е, че са популярни, но просто не стоят мъжки. Оставете големите рози и разцъфналите цветя за жените в живота си и се придържайте към по-мъжки шарки като райе, мозайка или каре.

Прекалени кръпки, ципове, копчета и т.н.

Оставете значките и кръпките на момчетата скаути. Същото важи и за значките, пръстените, верижки и други свидетелства за принадлежност към дадено учебно заведение. Освен ако наистина не сте служили в армията или не сте завършил Харвард, просто е признак на лош вкус. Даже и тогава пръстен от Класическата гимназия идва малко в повече. Прекаляването с ципове и копчета (особено когато не закопчават нищо) също е за препоръчване да се избягва.

Смесването на силно изразени десени

Безопасният ход, в случай че непременно държите да комбинирате шарки, е да комбинирате една доминираща щампа с по-малко забележима.

Неправилен размер

Дрехите трябва да ви пасват идеално – нито да са ви твърде тесни сякаш сте пораснало момче със стари дрехи, нито твърде широки – сякаш носите дрехите на брат си.

Пуловер с V-образно деколте без нищо отдолу

Дори и да ви се струва, че вратът ви изглежда добре в пуловер с V-образно деколте и, че не се вижда ненужно окосмяване, по-сигурно е да сложите нещо под него – риза, тениска и т.н.

Пайети

Нужен ли е коментар?

Какво е рисково

Розово

Макар, че розовият цвят се опитва да се превърне в класически за мъжките аксесоари, знаем, че много мъже за нищо на света не биха се облекли в този отъждествяван с женствеността цвят. Най-малкото защото ще понесат куп коментари зад гърба си.

Папийонка

Ако мислите за тях като за алтернатива на скучната стара вратовръзка, папийонките биха могли да станат част от гардероба ви. Предлагат се в голямо разнообразие от цветове, модели и материали, така че все ще откриете нещо, което да не навява на женственост.

Цветове

Гардеробът ви е пълен с дрехи в безопасните синьо, кафяво, черно, бяло и сиво. Можете обаче да си позволите малко цвят без да застрашавате мъжествеността си като включите червеното и тъмнозеленото.

Чанти

Знаем, знаем, че чантата не е в списъка ви с мъжки аксесоари, но пък по-добре ли е от всички възможни джобове да стърчат портфейли, ключове, мобилни телефони, цигари, дъвки и какво ли още не? Решението за вас е куфарче, малка чанта за багаж или чанта за през рамо тип „пощальон“.

Не забравяйте, че идеята на модата е да се чувствате добре и удобно в дрехите си. Не е нужно да се отказвате от мъжествеността си в името на модата. Всичко е въпрос на баланс.

Източник: everyguyed.com

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here