Фън Шуй спалня

700
Фън Шуй за спалнята

Спалнята е най-важното помещение в цялото жилище, което освен за релаксация, служи и за правене на любов. Ако се стремите към по-здравословна среда, както и към добре балансирана сексуална енергия, може да почерпите някои практични Фън Шуй идеи.

Леглото. Въпреки че при влизане в спалнята, гледката на привлекателно и уютно легло е много приятна, то никога не трябва да бъде разположено срещу вратата. За да имате по-хармонични взаимоотношения с партньора си, леглото трябва да има опора – табла или да опира в стена.

Не е желателно то е разположено под прозорец, както и спящият да легне в посока към вратата. В никакъв случай не превръщайте пространството под леглото в килер.

Цветове & осветление. Цветът на стените, щорите, пердетата, шалтето и на другите елементи от декора трябва добре да си пасват, най-вече на вашата личност.

Подходящите цветове във Фън Шуй се определят в зависимост от датата на раждане, както и от взаимодействието на петте елемента, залегнали в основата на Фън Шуй – огън, земя, метал, вода и дърво.

Например, ако според Фън Шуй вашият елемент е металът, най-подходящи за вас ще бъдат или земните цветове (кафяво, бежово, светло-жълто), или металическите (бяло, сиво). Не трябва да използвате огнени цветове (червено, оранжево, ярко жълто и лилаво), тъй като огъня разтопява метала.

Най-доброто решение за осветление в спалнята са свещите, но те трябва да са по две. Свещите притежават свойството енергийно да пречистват пространството, да церят болежки и неразположения, а също така засилват страстта.

Други елементи. За спалнята си можете да изберете романтични фигурки, които ви доставят удоволствие и ви карат да се отпуснете. Това може да са двойка лебеди, двойка мандаринови патици, коне, драконова костенурка или други предмети за привличане на любовта.

Ако харесвате огледалата, препоръчително е да ги поставите така, че да не виждате отражението на лицето и горната половина на тялото си. Ако поставите огледалото пред леглото си, това може да доведе до появата на трети човек, който да застане между вас и партньора ви.

Погрижете се всеки детайл в спалнята да насърчава хармоничния поток от подхранваща и чувствена енергия. И запомнете, че добрата Фън Шуй спалня умее едновременно да възбужда и да успокоява.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here