Как да изберем декоративни панели

Как да изберем декорация за дома?

За да създадем една уютна обстановка у дома е нужно да имаме и декорация, която да е изпълнена с въображение. Както обсъдихме и предишните статии за декорация на дома и офиса, през последните години много нашумели са декоративните панели за стена. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета за декорация с декоративни панели.

Размер на панела

Когато избираме вида и шарката на панела, то е важно и какъв размер ще вземем. Ако сте се спрели на големи и ярки панели, то тогава трябва да ги поставите на стена, която е неутрална, за да могат да дишат.  По този начин техните цветове и заинтригуващ дизайн ще изпъкнат, без да кара помещението да изглежда твърде малко или схлупено.

Ако пък изберете по-малък размер панели, то можете да получите обратния ефект – картината ще се изгуби в стената и все едно нищо не сте сложили.

Обикновено панелите, които се предлагат на пазара са със стандартни размери, именно поради тази причина – да се избяга от несъразмерност между стена и декоративен панел.

Интригуваща обстановка в антрето

Всяко едно помещение може да бъде  декорирано с картини от панели. Тъй като антрето не е от осветените части на дома, а това често се и пренебрегва. Добре е да се избягва контраста в цветовете, когато става дума за декориране на антрето. Можете да изберете преливащи мотиви и светли нюанси. Тези неща ще направят оптически антрето по-широки. Избягвайте и прекалено силните и големи дизайни, тъй като те ще направят антрето тясно и още по-малко.

Панели за стена за кухня

Декоративно пано за кухняВ кухнята се събират всички елементи на дома. Там е мястото, където приготвяме храната, сближаваме се един с друг и прекарваме най-важните времена през деня. Поради тази причина е добре да заложите светли, допълващи обстановката панели. Избягвайте контрастите. Можете да изберете приятни природни пейзажи, с които да постигнете по-спокойна и умерена среда в кухнята.

Вижте: Картини за кухня

Друга чудесна идея е да добавите и красиви панели, които да изобразяват някаква храна или напитка. Те чудесно ще допълнят идеята на помещението и с основната дейност на помещението.

Още един вариант е да изберете абстрактни мотиви. Тяхната основна цел ще е да въведе динамичност в помещението, която да ви зареди за деня.

Пано за стена кухня
Купете от Kartini.bg

Панели за стена за хол (всекидневна)

Както вече казахме, изборът на панели трябва да бъде съобразен с помещението и неговата цел. За всекидневната специалистите предлагат да изберете топли и приятни цветове, които да изобразяват някакви абстрактни мотиви. Можете също така да изберете и фотографии, които да бъдат вдъхновени от забързаното градско ежедневие.

Вижте: Картини за хол

По този начин ще бъдете по-активни у дома,  дори и през почивните дни. Можете да поставите панели, които да изобразяват ярки геометрични фигури, но те трябва да бъдат съобразени с големината на помещението.

Панели за стена за спалня

Спалнята е мястото, където почиваме и се отпускаме за сън. Тук е добре цветовете да бъдат светли и ненатрапчиви. Специалистите съветват да заложите на декоративни панели или картини със синьо или зелено. Красивите пейзажи, абстрактни мотиви или пък цветя. Това също успокоява подсъзнателно.

Вижте: Картини за спалня

Избягвайте в спалнята да слагате картини, които са динамични, пълни с адреналин и енергия. Това би било отнело балансираността на помещението.

Панели за стена за детска стая

Декоративен панел за детска стая
Декорация от Kartini.bg

Правилата при спалнята важат и за детската стая. Но все пак това е детска стая и можете спокойно да заложите на анимационните герои, които са любими на вашето дете.  По този начин ще стимулирате детето да развие творческата си личност и да събуди изследователя в себе си.

Добре е да съчетаете картините с доминиращия стил в детската стая, за да няма силни контрасти. Все пак, освен че това е стаята, където детето учи, твори и се забавлява, то и спи. Няма да е никак отпускащо, ако има динамичност и натрапчивост.

Ако стените са розови или сини, то изберете такива панели, които да се слеят с тези цветове. Това не е толкова трудно, тъй като те са отзивчиви, а и всеки един специалист в декорирането ще ви предложи подходящи предложения.

Декорация за детска

 

Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here