Картини за спалня

Картини за спалня - влюбени

В предишната статия разгледахме как да декорираме хола си, чрез използването на подходяща декорация за стена. Също така, стана дума и за тяхното свойство да въздействат върху средата със своята енергия. Този път ще поговорим за една друга основна стая във всеки дом – спалнята. Прочетете надолу за да разберете какви картини за спалня да изберем и как да ги разположим в стаята за максимално оползотворяване на позитивната им енергия, наред с естетическите възприятия.

Купи картини за спалня на ниски цени ТУК

Спалнята, сама по себе си като стая, е може би пълната противоположност на хола. Докато хола е стая за различни активности – там се събирате със семейството и гости, гледате телевизия или се храните, спалнята е мястото, където да се уедините и да се отпуснете. Абсолютно всичко в нея трябва да ви успокоява и да ви кара да се чувствате добре. Това се отнася и за картините в тази стая. Именно поради тази причина, трябва много внимателно да направите своя избор.

За разлика от картините в хола, в спалнята не се препоръчват ярките цветове, също и картините с цветя. Дори и да са много красиви, те няма да въздействат успокояващо, а по-скоро енергизиращо. Също така, отпадат и картините с водни мотиви – тях ги оставете за хола. Водата, както споменахме в предния материал, е символ на движението и изобилието, но във вашата стая за почивка имате нужда от картина, която да носи интимност и спокойствие.

Хубави картини за спалня
Виж тази картина, подходяща за спалня, ТУК

Цветовете играят много важна роля и действат подсъзнателно върху спокойствието и настроението ви, а всяка отделна картина носи определен емоционален заряд със себе си. Например, често хората са привлечени от червения цвят, но ако той преобладава в дадена картина, ще има агресивно въздействие. Хубаво е да го има като детайл, понеже стимулира любовните отношения, но да не се набива на очи прекалено, защото ще попречи на качествения ви сън.

Според фън шуй, подходящи за спалнята са пастелените и меки нюанси, които излъчват нежност и топлина. Телесните гами също са подходящи – от бяло до шоколадово.

Картини за спалня - сърце и любовНапример над леглото си можете да поставите картина, изобразяваща двама влюбени. Или пък портрет на вас и вашия партньор, стига да е нарисуван с маслени бои. Не залагайте на картини, изобразяващи самота, дори и да живеете сами. Друг вариант са натюрмортите с плодове. Според древното китайско учение се смята, че такава картина би укрепила семейния живот.

Ако желаете да поставите картина срещу леглото си, избягвайте есенните картини. Те по-скоро са подходящи за хола или кухнята. Държите ли на пейзаж – няма да сбъркате с пролетен или летен. Все пак тази картина ще е първото нещо, което виждате, след като се събутите. Точно по тази причина тя трябва да е свежа и зареждаща. Абстрактните картини също имат добро въздействие в спалнята, ако са в меки и успокояващи тонове.

Преценете добре мястото, с което разполагате, и изберете размера на картината. Този път, обаче, не прилагайте метода на раздвиженото окачване, което ви предложихме в предишната статия за хола. В спалнята е достатъчно да имате една или две картини, поставени на различни стени. Помнете, че не бива да се създава усещане за липса на пространство.Картини за спалня - влюбениНезависимо на каква картина ще се спрете за спалнята ви, най-важното е тя да не е претрупана. Да не изобразява прекалено много неща в твърде искрящи цветови гами. Заложете на нещо нежно и изчистено, което още с първия поглед ви носи душевен мир и спокойствие.

Подходящи картини за спалня – кратък пътеводител

Става за спалня

  • Пастелни, меки цветове
  • Телесни цветове
  • Пролетни и летни пейзажи

Не става за спалня

  • Ярки цветове
  • Цветя
  • Водни мотиви – реки, морета, езера
Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here