Картини за кухня – как да украсим кухнята

След като в предишните два материала обърнахме внимание на това с какви картини да освежим хола и спалнята, днес се пренасяме в мястото за кулинарни изкушения във всеки дом – именно кухнята. За да изберем правилно своите картини за кухня, трябва да знаем някои основни правила, за които ще си говорим в днешния материал.

Вярно е, че повечето домакини свързват кухнята с работа, работа и пак работа и често се получава така, че когато нямат настроение, това се отразява както на готвенето, така и на храната. Точно за това днес ще ви предложим как да направите самото помещение по-свежо, приятно и вдъхновяващо, за да може да се чувствате прекрасно в него.

Ако ви се иска да превърнете кухнята в сърцето на дома, не е необходимо да правите основен ремонт. Трябва просто да внесете леки и приятни щрихи с помощта на няколко картини и може да сте сигурни, че ще усетите промяната моментално. Специалистите съветват в кухнята да преобладават картини с ярки, радостни и жизнени цветове. Фън шуй учението разказва, че тези цветове са символ на семейството, а също така че стимулират апетита.

Подходяши картини за кухня може да закупите от тук

Особено препоръчителни са зелените, жълтите и червените багри. Те се доближават Картина за кухнядо земния елемент и въздействат осъзнаващо, което си е чудесно, когато работим с ножове и огън. Златистите и охра нюанси също спадат към подходящите кухненски цветове, като за тях се смята, че действат добре на храносмилането.

Като композиция може да се ориентирате, например, към картини, изобразяващи зелени и живописни пейзажи, плата със сочни плодове, или картини на вкусни ястия. Картините с християнски мотиви – хляб, вино и риба символизират изобилие и също са добра идея за кухнята. Разбира се, фъншуйският символ за изобилие – водата, също е чудесен избор, но само ако е съчетан по някакъв начин с планина.Картини за кухня

Естествено, ще споменем и какви картини не е добре да поставяте в кухнята си, макар че може би повечето от вас вече са разбрали от предните статии. Както при хола и спалнята, не избирайте картини, изобразяващи самота или тъга. Също така е добре да избягвате произведения на изкуството с хищни животни, битки или пък тъмни и неприветливи тонове. Тук тайната е във ведрите и непринудени картини. Все пак, за да готвите с усмивка, трябва да има на какво да се наслаждавате.

Относно мястото, на което да поставите избраните шедьоври, най-важно е да се водите по разположението на самото помещение. Ясно е, че в повечето кухни стените са заети от уреди и шкафчета, за това не е добра идея да поставяте прекалено големи картини между плота и горните шкафове. Насочете се към празните стени, ако разполагате с такива.

Ако кухнята ви е преходна с трапезария, зоната за хранене е благоприятно място за окачването на картини. При наличие на по-малки разстояния може да заложите на свежи модулни композиции, съставени от три части, а композициите, които са цели или с повече части оставете за празните стени. По този начин няма да се създава усещане за претрупаност. В същото време обаче, ще сте създали една страхотна атмосфера, която със сигурност няма да ви омръзне. Какво по-хубаво от това – да усещате вдъхновението как струи от стените, особено на мястото, където имате най-голяма нужда от него.

ВАШЕТО МНЕНИЕ