5 начина да прогоним стреса

588
Стрес - лечение

Ежедневният стрес се отразява сериозно на нашето психическо и физическо здраве. Между дългите списъци със задължения за деня, семейството и работата на пълен работен ден, забравяме за така необходимата ни почивка. За щастие, съществуват някои лесни начини, благодарение на които бихме могли да компенсираме това – единственото, от което имаме нужда, е да откраднем малко време за себе си.

Дълга вана

Малко неща действат на тялото по-релаксиращо и отпускащо от вана с гореща вода. Като допълнение можете да добавите ароматни свещи и няколко капки етерични масла във водата за подхранване на кожата, така ще подсилите ефекта на горещата вана с ароматерапия.

Спорт

Със сигурност идеята за посещение на фитнес залата след изтощителен ден в офиса звучи мазохистично, но това е едно от най-полезните неща, които можете да направите за вашето тяло и ум. Физическите упражнения са чудесен съюзник не само в борбата за поддържане на фигурата и добра кондиция, но и спомагат за подобряването на настроението и намаляването на стреса. Плюс това са чудесен начин за освобождаване на насъбралата се негативна енергия.

Масаж

Трудно е да отпуснеш съзнанието си, когато тялото ти е напрегнато. За тази цел не е необходимо да се доверявате на масажист, можете и сами да се справите с туширането на напрежението, схващанията и болката. Много малко неща са нужни за един удовлетворителен масаж – просто грабнете един лосион за тяло или масажно олио и масажирайте ръцете, краката, раменете.

Поглезете се

Не е задължително да посещавате спа център, има хиляди продукти, които ще ви помогнат да го направите в собствения си дом. Опитайте да ексфолирате кожата си от главата до петите като използвате нежен скраб крем в комбинация с маска за коса. Това ще ви помогне не само да изглеждате по-добре, но и да се почувствате по-добре.

Любима музика или филм

Ако  пък това е един от онези дни, в които всички останали идеи ви звучат не особено привлекателно и искате просто да вегетирате пред телевизора с филм или да послушате любимата си музика – отдайте се на момента и разпуснете! Изкуството на пълната релаксация включва всичко онова, което може да ни накара да се почувстваме по-добре.

Обичам да пиша на семейни теми, всичко свързано със семейството и децата ме вълнува и интересува. Любими са ми филмите по действителен случай. И естествено, като всяка дама, понякога залитам на шопинг тематика :).

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here