Да украсим дома си със сухи цветя

Украса със сухи цветя

Цветята са прекрасна декорация за всяко помещение за всички сетива – те радват очите и изпълват въздуха с удивителни аромати. Но те могат да ни радват, не само когато са свежи.

По-долу сме подготвили няколко идеи за декорация на дома с изсъхнали цветя, които ще направят стаите ви красиви и интересни по различен начин.

Как да си направите хербарий и да украсявате с него

Завръща се модата на декорирането с хербаризирани цветя и листа – нещо, което децата обожават. Да колекционираш онези растения, които са ти харесали, за да ги запазиш завинаги, винаги е било любимо занимание на малчуганите.

Днес това занимание еволюира в още по-интересни възможности за оригинална декорация на дома. Можете да събирате цяла пролет и лято нежни цветя и треви и да ги изсушите, за да внесете красота и хармония в жилището, украсявайки стени, кутии, лампи и каквито още плоскости решите с тях.

Те запазват цветовете си и единственото, за което трябва да внимавате, е да не се пречупят, след като се изсушат.

Някои възрастни решават да запазят по този начин цветята, получени в специални моменти: букет от първата среща, спомен от сватбата… Мило е да украсите дома си с този символ на любов, хубаво е и да подарите на близък човек изработено от вас стенно пано или друг предмет с хербаризирани цветя.

Как се хербаризира цвете

– Сложете го внимателно така, че да стои равно върху хартия, която не е лъскава или ламинирана, най-добре да е картон или попивателна;Хербаризирано цвете

– Поставете отгоре друг лист хартия и вмъкнете листовете между страниците в средата на дебела книга. Внимавате цветето или листата да не се разместят;

– Върху книгата поставете някаква тежест и оставете за 10 – 15 дни на сухо и проветриво място;

Съвет: По-бърз вариант е да ги пригладите цветето с ютия върху гладка кърпа или кадастрон, като внимавате да не изгорите цветето. Това не се получава с всякакви видове цветя, просто трябва да опитвате.

Вижте също: Орхидея – отглеждане, поливане, грижи

Как да декорирате с изсушени цветя и листа

След като изсъхнат, растенията стават чупливи, затова, когато решите какво да украсите с тях, действайте внимателно.

– Подберете видовете цветя и ги подредете в желания дизайн;

– Вземете прозрачно лепило и фина четка, и с тяхна помощ залепете цветята внимателно върху повърхността, която сте избрали;

– Препоръчително е да се защитите получената творба с един слой лак, за да я предпазите от външни влияния.

Освен на хербарий, сухите цветя могат да украсят пространството около нас и под формата на букети в стъклени вази, излезли от употреба чанти и красиви чаши.

Полезни съвети за декорация на стените в дома и офиса. Стилни, красиви и качествени панели за стена, които да използвате за украса на всяка стена. Подбрани най-подходящи пана за стени с изображения за всеки конкретен случай.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here