Kомпозитна мивка от граниксит или полимермрамор

Ако композитната мивка от граниксит или полимермрамор е във вашия списък с желания за кухненски проект, разгледайте тези плюсове и минуси, за да ви помогнат да изберете разумно.

граниксит или помимермрамор за композитна мивка

Композитната мивка от граниксит прави красиво трайно допълнение към вашата кухня. Този конструиран материал е произведен с помощта на смес от гранитен каменен прах и акрилни смоли, формовани във форма на мивка.

Композитните мивки, съставени от кварцов прах и акрилни смоли, са близки братовчеди, а етикетите „композитен камък“ и „граникситна мивка“ понякога се използват взаимозаменяемо, за да опишат двата материала. Включването на композитна граникситна мивка във вашата кухня има няколко предимства, както и някои недостатъци.

Прочетете нашето ръководство за закупуване по-долу, за да видите дали композитната граникситна мивка или тази от полимермрамор са подходящи за обновяването на вашата кухня .

Композитни мивки от граниксит – Предимства

Граникситните композитни мивки предоставят прекрасна алтернатива на традиционните мивки от неръждаема стомана или порцелан. Това са някои от най-големите плюсове на материала:

  1. Разнообразие: Ще намерите широка гама от нюанси и цветове на граникситни мивки, и естествено размери и форми, които да допълнят вашите плотове . Бялото, черното и кафявото остават най-популярните цветове. Когато сравнявате опциите за стил за граникситни композитни мивки срещу мивки от неръждаема стомана, например, ще имате много повече опции с първите.
  2. Консистенция: Автентичната гранитна каменна мивка се отличава с естествените вариации на камъка в целия материал. Композитната граникситна мивка обаче се отличава с еднороден цвят в целия материал.
  3. Цена: Комбинираната граникситна мивка обикновено струва по-малко от естествената гранитна мивка.красива композитна мивка от граниксит

Недостатъци на композитни граникситни мивки

Важно е да разберете както плюсовете, така и минусите, преди да изберете граникситна композитна мивка за вашата кухня. Ето някои недостатъци на този материал:

  1. Твърдост: Въпреки че някои материали за мивка са по-опрощаващи, композитният граниксит е достатъчно твърд, за да разбие стъклария, когато падне на повърхността. Този проблем с мивката от граниксит е нещо, което трябва да имате предвид, ако често миете чупливи чинии в мивката.
  2. Еднородност на цветовете: Автентичният вид на гранита е труден за пресъздаване. Композитната граникситна мивка е еднородна по модел и цвят и не се отличава с вариации като естествен гранит.
  3. Цена: Качествените композитни мивки от граниксит са по-скъпи от материалите за мивка като неръждаема стомана и порцелан.
  4. Тегло: Граникситните композитни мивки обикновено са много по-тежки от сортовете от неръждаема стомана, така че може да се наложи да инсталирате добавена структурна опора под мивката.

Полимермрамор или граниксит

Вече си говорихме за граникситните мивки и сме наясно с техните предимства и недостатъци. Ако вече сме се спрели на композитна мивка обаче, все още пред нас стои въпросът „Граникситна или мивка от полимермрамор да избера?“хубава композитна мивка

Полимермраморът, както името подсказва е по-евтин вариант на естествения мрамор и както граниксита, е изработен от мраморни стърготини и синтетични слепващи вещества (обикновено акрилни смоли). За да се получи по-голям избор от цветове, към полимермрамора се добавят оцветители. От размера на мраморния чипс се определя текстурата на мивката и какъв ще бъде дизайнът ѝ.

Мивките от полимермрамор са изключително здрави, като здравината им зависи от процентното съотношение между компонентите. В най-качествените мивки съдържанието на натрошен мрамор достига 94-95%.

Основните предимства на полимермрамора, както и при граниксита са атрактивен външен вид, изключителна здравина, практичност, разнообразие от форми, цветове.

Как да почистите композитна мивка от граниксит или полимермрамор

Лесното почистване е важно съображение за всяка функция на кухнята, но особено за мивката. Качествените композитни граникситни мивки се формират под високо налягане, което ги прави непорести, хигиенични и устойчиви на топлина, петна, драскотини и стружки. Въпреки това, за почистване и премахване на петна от граникситната мивка може да бъде трудно. Суровите химикали могат да повредят мивката от граниксит, така че следвайте предложенията на производителя за почистване на повърхността, както и продукти, за да избегнете изливането в мивката.

Обикновено можете да използвате мек сапун за съдове и топла вода за почистване на граникситна композитна мивка. За по-твърди петна поръсете сода за хляб в мивката, добавете оцет внимателно търкайте с неабразивна гъба.

Някои композитни мивки могат да бъдат повредени от топлина, което води до петна от топящи се смоли и материалът се надрасква. Проверете гаранцията на производителя и изберете продукт, проектиран с висока топлоустойчивост.

Как да поддържаме композитна мивка от граниксит или полимермрамор

За разлика от естествения гранит, композитната граникситна повърхност няма да изисква уплътняване, но тези мивки изискват определено количество поддръжка, за да запази защитното покритие непокътнато. За целта нанесете почистващ препарат и уплътнител върху мивката с мека кърпа. Почистете и избършете на сухо, преди да завършите възстановителната работа с полиращ агент.

Трябва да направите този процес на възстановяване само когато започнете да забелязвате, че вашата композитна мивка изглежда мътна, според експертите. Мътният вид означава, че защитната повърхност се износва и минералите от водата причиняват натрупване.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here