Пресотерапия

Пресотерапия предимства

Пресотерапията е медицинско и козметично лечение, което подпомага дренажа на лимфните възли чрез използване на въздушно налягане върху различни части на тялото. Идеята е, чрез редуване на компресия и декомпресия ефективно да се стимулира лимфната система.

Ползи от пресотерапията

Прилагането на вълни въздух под налягане (каквото реално е пресотерапията) има много положително влияние върху здравето и външния вид. Според мненията на специалисти почти във всички случаи се наблюдават подобрения при нарушения на кръвоносната система и венозни проблеми като разширени вени, уморени крака и тежки крайници.

Ако искате да свалите някой килограм, лечението чрез пресотерапия може да бъде подходящо за вас. Чрез комбиниране на пресотерапия, диета и упражнения, ще видите по-добри резултати за по-кратко време.

С пресотерапия се лекува и подуване на крайниците, а също и се освобождават токсините, мазнините и течностите, които причиняват целулита. С това лечение ще възстановите еластичността на кожата, увеличавайки кислородния поток към тъканите на тялотои помагайки им да се възстановят.

Пресотерапията също така стимулира имунната система, изгражда вашите защити срещу патогени и дори може да ви помогне да намалите кръвното си налягане, ако имате хипертония.

Пресотерапията може да помогне и при проблеми с храносмилането – когато лечението се прилага върху корема, то стимулира пропускливостта на червата и облекчава запек.

Елитните спортисти също използват пресотерапия за подобряване на физическата си форма. Това е идеалното допълнение за тонизиране на мускулите и ставите. Заедно с това пресотерапията отпуска мускулите, намалява умората на мускулите и предотвратява болки и спазми. Освен това укрепва съединителната тъкан, облекчава стреса и напрежението и намалява мускулните спазми.

За кого е подходяща пресотерапията?

Не е нужно да имате проблем със здравето или външния вид, за да се възползвате от това лечение. Можете да получите пресотерапийни сесии, за да подобрите здравето и благополучието си.

Въпреки това, тя може да бъде доста полезна за хора с целулит, подуване на корема, разширени вени, кръвотечение или чревни проблеми, затлъстяване, уморени крака, ревматизъм или менопауза. Той е подходящ и за всички възрасти.

Има ли противопоказания в лечението с пресотерапия?

Няма директно известни противопоказания за пресотерапия, но има случаи, при които лечението не се препоръчва. Не трябва да се подлагате на пресотерапия, ако страдате от дълбока венозна тромбоза, инфекции в областите, които трябва да бъдат лекувани, болка в тялото или скованост, ако сте болен от рак или имате пейсмейкър, ако имате сърдечно заболяване или ако сте бременна.

Но лечението чрез пресотерапия ще бъде много полезно след раждането и по време на следродилното възстановяване.

Не се препоръчва практикуване на спорт преди или след подлагане на терапията. Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с професионалист в областта за персонализирани съвети.

Колко скоро се наблюдават резултатите от пресотерапия?

Ще трябва да направите повече от една сесия, за да видите резултатите от пресотерапията. Но след първата сесия ще почувствате ясно подобрение във физическата си форма, особено по отношение на еластичността и гъвкавостта на тъканите. След това професионалистът ще оцени колко сесии имате нужда.

ВАШЕТО МНЕНИЕ

Please enter your comment!
Please enter your name here